Haritalar özel kasalarda saklanacak

Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde İsviçre'de devam Kıbrıs müzakerelerinde bugün tarafların sunacağı haritaların BM özel kasasında saklanacağı bildirildi.

GİRİŞ 11.01.2017 03:02 GÜNCELLEME 11.01.2017 13:03
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Cenevre'deki müzakerelerin son gününde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lideri Nikos Anastasiadis'in sunacakları haritayı sadece 5 kişi görecek.

Dün Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde başlayan müzakerelerde yarın kritik toprak konusu ele alınacak, ardından müzakere heyeti salon dışına çıkacak. Toplantı salonunda sadece Kıbrıslı iki lider, iki harita uzmanı ve BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide kalacak.

BM SAKLAYACAK

Eide'nin gözetiminde, Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum lideri Nikos Anastasiadis aynı anda kendi haritalarını sunacaklar. KKTC ve Rum kesiminden harita uzmanı iki kişi de haritaları inceledikten sonra Eide'ye teslim edecek. Eide ise teslim aldığı her iki haritayı BM'nin özel kasasında saklayacak.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, daha önce yaptığı açıklamada Türk tarafının adadaki toprak teklifinin yüzde 29,2 olduğunu açıklamıştı. Rum kesiminin ise yüzde 28,2 talebinde bulunduğu biliniyor.

YORUMLAR 30
  • Akbaba036 7 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs üzerindeki haklarımızı niçin karton-mantar yaşamayacak bir devlete teslim etmeye çalışıyorlar ! Türkiye'nin varlığı sorun teşkil ediyor da oradaki İngiliz Üsleri niçin dile getirilemiyor !!! İngiltere Kıbrıs'tan def edilmeli, AB-ABD'ye Kıbrıs üzerinde imkan tanınmamalıdır. Irak ve Suriye'nin hali ortada, bir de Kıbrıs üzerinden kuşatılmayalım!.
    Cevapla
  • şahin 7 yıl önce Şikayet Et
    kıbrısta anlaşma olmayacak kıbrısın tamamı bizim zaten
    Cevapla
  • demir ersoy 7 yıl önce Şikayet Et
    neden ısrarla kıbrısı birleştirmeye çalışıyorlar yeni keşf edilen gaz rezervleri için olsa gerek
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Fazla değil 10 sene sonra herşey çıkar ortaya
    Cevapla
  • METİN ATALAY 7 yıl önce Şikayet Et
    bu vatan satılamaz % 36 küsürden % 29 gerilemek kabul edilemez
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    R.denktas olsaydi bunlar olmazdi hep beraber satdilar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı