Fire hesabı tutmayan CHP'nin son umudu!

Anayasa maratonunda 'fire' hesabı tutmayan CHP, erken seçim için teklif vermeye hazırlanıyor.

Fire hesabı tutmayan CHP'nin son umudu!
Fire hesabı tutmayan CHP'nin son umudu!
GİRİŞ 16.01.2017 10:54 GÜNCELLEME 16.01.2017 10:54
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu'nda 9 Ocak'ta başlayan anayasa maratonunun ilk turunda 'evet' oylarının 341-347 arasında çıkması nedeniyle 'fire' hesabı tutmayan CHP, ikinci tur öncesinde seçim kozunu oynamaya başladı.

ERKEN SEÇİM 

AK Parti ve MHP'den gelen 'erken seçim' açıklamalarını dikkate alan CHP, anayasa değişikliği teklifinin Meclis'ten geçmesi halinde de kasım ayında erken seçim sandığının kurulacağını öngörüyor.

TEKLİF VERECEKLER

CHP, 'erken seçim kararına tam destek veriyoruz' diyerek seçimle ilgili ilk hamlesini yaparken, ikinci hamlesi ise seçimle ilgili teklifini TBMM Başkanlığı'na sunmak olacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine hazırlıklara başlayan grup başkanvekillerinin birkaç gün içinde seçim teklifini 133 CHP milletvekilinin imzasıyla sunması bekleniyor.

ANAYASA MAHKEMESİNE DE BAŞVURACAKLAR

Teklifin gerekçesini ise "Meclis'te rejim değişikliğine yol açacak bir anayasa değişikliği yapılıyor. Oysa 1 Kasım seçimlerinde seçmen böyle bir değişikliği bilerek oy kullanmadı. O yüzden anayasa görüşmeleri askıya alınarak hemen seçime gidilmeli" görüşü oluşturacak. CHP bir yandan da Anayasa Mahkemesi için hazırlık yapıyor. 18 maddelik teklifin ikinci turda da TBMM'de 330 sınırını aşarak referandum kararı çıkması halinde, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

SABAH

YORUMLAR 26
  • Qwerty 7 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa mahkemesine başvurmak yerine başınızı taşa vursanız çok isabetli olur belki akliniz daha iyi çalışır
    Cevapla
  • H. Huseyin Ertugrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Kılıçdaroğlunun anayasa değişikliğine hayır demesinin tek nedeni var koltuğunu korumak. Başkanlık sistemine geçince partilerde bir değişiklik olacak mı? Hayır. Millet vekili seçilme konusunda bir değişiklik olacak mı? Hayır. CHP mevcut sistemde iktidara gelebiliyor mu? Hayır. O halde kaset skandalıyla Kemal beyi o koltuğa getirenler, başkanlık sisteminin gelmesini engelleyememesi durumunda o koltuğu elinden alacaklar demektir. Bu durumda olası bir erken seçimde, dere geçerken at değiştirilmez mantığı ile Kemal bey koltuğu bırakmayacağını hesap etmektedir. Son zamanlarda Deniz beyin hareketlenmeleri de bu sebepledir.
    Cevapla
  • Destan 7 yıl önce Şikayet Et
    Kiliç dar oğlu ortadaki kelime gorusum benim dar diyor daha ne desin
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Seçim yapıldığını varsayalım. CHP için durum daha vahim olmaz mı? HDP yüksek olasılıkla barajı aşamayacak. AKP anayasayı tek başına onaylayabilir bir sandalye kazanacak. Sonrada mel mel bakacaksınız. Yoksa bu hesabın dışında başka bir hesabınız mı var. ABD ile bir olur bir yıl içerisinde biz bu ülkede yapacağımızı yaparız diye mi düşünüyorsunuz. Her durumda CHP nin ne olduğunu herkes anladı. Bir cacık olmayacak. Adam gibi ana muhalefet görevlerinizi bile yapamadınız.
    Cevapla
  • Kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ey chp korkunun ecele faydası yok o sandık halkın önüne gelecek halkta gereken cevabı verecek durmak yok yola devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı