Ayşe Acar Başaran kimdir? Aslen nerelidir?

Gözaltına alınarak gündeme gelen Ayşe Acar Başaran kimdir? HDP Batman milletvekili olan Ayşe Acar Başaran aslen nerelidir ve kaç yaşındadır?

Ayşe Acar Başaran kimdir? Aslen nerelidir?
Ayşe Acar Başaran kimdir? Aslen nerelidir?
GİRİŞ 07.04.2017 10:41 GÜNCELLEME 07.04.2017 10:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AYŞE ACAR BAŞARAN KİMDİR?

2 Ekim 1985 senesinde dünyaya gelen Ayşe Acar Başaran aslen Batmanlıdır.  Türk avukat ve siyasetçi. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri'nde Halkların Demokratik Partisi HDP Batman milletvekili olarak meclise girmiştir.

Ayşe Acar Başaran, Abdurrahman Bey ve Sultani Hanım'ın dört çocuğundan ikincisi olarak 2 Ekim 1985 tarihinde Batman'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Batman'da tamamlamasının ardından 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 4 yıl Batman Barosunda avukat olarak çalıştı. Özgür Kadın Kongresi Derneği üyesidir. Evli olan Başaran, iyi düzeyde Kürtçe ve orta düzeyde İngilizce bilmektedir

SİYASİ HAYATI

2013 ve 2014 yıllarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)  il yöneticiliği ve BDP kadın meclisinde yer alan Başaran, hiçbir partinin tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamadığı Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman milletvekili olarak meclise girdi. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar HDP Batman milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir.

YORUMLAR 1
  • Eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    Henüz yaşı genç .iş Allah BİRLİKTE TÜRKİYE YIZ der.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...