AK Parti, kararsız seçmeni böyle ikna edecek

Kamuoyu araştırmalarını değerlendiren AK Parti, referandumda kararsızlar için harekete geçti.

AK Parti, kararsız seçmeni böyle ikna edecek
AK Parti, kararsız seçmeni böyle ikna edecek
GİRİŞ 01.02.2017 06:22 GÜNCELLEME 01.02.2017 06:22
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Nisan ayında yapılması kesinleşen halk oylaması öncesinde AK Parti, kampanyasını şekillendirmeye başlıyor. Bu kapsamda parti bünyesinde oluşturulan strateji ekibinin mutfak çalışması sürerken, değişik anket şirketlerine yaptırılan kamuoyu araştırmaları analiz ediliyor. İlk değerlendirmelerde kadınlar, gençler ile Doğu ve Güneydoğu’ya özel kampanya yapılmasının “Evet” oylarına olumlu katkı yapacağı vurgulandı. Kadınlar, gençler ile Doğu’daki seçmenlerin diğer toplum kesimlerine oranla Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili kafasında daha fazla soru işareti bulunduğu ifade edilirken, kamuoyu araştırmalarının da bunu doğruladığı kaydedildi.

ERDOĞAN’IN YURT GEZİLERİ

AK Parti, 7 Haziran’da yapılan seçimlerde yüzde 40 oy almıştı. Bu seçimin ardından hükümet çıkmaması üzerine yaklaşık 5 ay sonra yenilenen seçimde AK Parti’nin oyu yüzde 49’a çıkmıştı. AK Parti’ye 1 Kasım’da geri dönen seçmenin bir kısmının Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin tereddütleri bulunduğu tespiti yapılırken, tabandaki kararsızlara yönelik anket çalışması yapılacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halk oylamasına kadar yapacağı yurt gezilerinde kararsız seçmenin “Evet” oyu kullanacak biçimde ikna edileceği düşünülüyor.

YÜZ YÜZE ÇALIŞMA

AK Parti teşkilatlarının tabana hâkim olduğu, yüz yüze çalışmalarla tereddütlerin giderileceği belirtiliyor. Tereddüt yaşayan kararsız seçmenin “Erdoğan’dan sonra gelecek Cumhurbaşkanı’nın mevcut yetkileri nasıl kullanacak?” sorusunu yönelttiği ifade ediliyor.

Habertürk

YORUMLAR 47
  • #DostAcıSöyler# 7 yıl önce Şikayet Et
    Zorunlu BES-GSS'yi bize mi sordunuz? Zorunlu Taşıt Sigorta Primlerini bize mi sordunuz? Neden sadece işinize gelenleri bize sorup, gelmeyenleri kafanıza göre yaygınlaştırıyorsunuz?
    Cevapla
  • #DostAcıSöyler# 7 yıl önce Şikayet Et
    600 vekil fazla. 18 yaşında vekil gereksiz. Vekillere sınırsız sağlık ve iletişim masrafı hovardalık. Kadınları iş hayatına teşvik, islam ahlakına aykırı. Tek ev ve araçtan vergi almak haksızlık. Fakire vergi, zengine kdv iadesi adaletsizlik. Küçük esnafı yok etme politikaları Ahilik ruhuna aykırı. Zorunlu BES ve GSS akıl, iz'an ve vicdanen zulümdür. Bunları da halka sordunuz mu?
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Bürokratik vesayetin sona ermesi ve Devletin tamamen Millete ait olması için EVET.
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ülke ne badireler atlattı nelere göğüs gerdi dünyanın üzerimize leş kargaları gibi üşüşüp bizi kolayca parçalayacaklarını sandılar hesap yaptılar ama Allahın da bir hesabı olduğunu unuttular. Allah bizimle beraber önce vatan gerisi Allahın izniyle yavaş yavaş olgunlaşacak anayasa da olacak hepsi olacak.
    Cevapla
  • ah be mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    allah faiz yiyen içki içen zina eden bir toplumla birlikte olmaz .sen parçalnmışsın zaten akrabalık bağları çökmüş dini yaşantı sıfır insanlar mal mülk sevdasında dünya hırsı sevgisi almış başını gidiyor parçalanmak toprakların parçalnması ile olmaz
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    bu yaz karadeniz turu yaptım. Devletim bana 1.000 TL radar ile ceza kesmiş. tam 4 ceza.. hız sınırı 50 imiş, 59 ile geçmişim.. 80 miş de 88 ile geçmişim.. benzinin litresinden 4 tl vergi alınıyor. yola çıkıyorum vergi veriyorum. köprüden geçiyorum yine vergi. arabaya 6 ayda bir vergi. sigortanın yarsı vergi. kaskonun yüzde 30 u vergi. vergi vergi vergi.. kusura bakmayın bu kadar vergiyi kim alsa ülke güçlü olur zaten. hep size oy verdim.. ama içimden gelmiyor. çünkü geçinemiyorum. borcum her gün artıyor.. ya çözüm bulun ya da korkunç sona hazırlanın. halk bezdi. sokağa inerseniz anlarsınız. istanbul'da yan yollara bakın bütün işyerleri kiralık.. iş yok. vergi çok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail''den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum