Bakan Soylu açıkladı! PKK'ya büyük darbe

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,"Kış döneminde 'giremezsiniz' dedikleri, terör örgüt PKK'nın sözde tüm üs ve barınma bölgelerine tek tek girilmiştir." dedi.

GİRİŞ 12.02.2017 16:07 GÜNCELLEME 12.02.2017 17:36
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami  Altınok, ile birlikte Adıyaman'a gitti.  Soylu, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, AK Parti  milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil Fırat ve Salih Fırat ile birlikte Adıyaman  Valisi Abdullah Erin'i makamında ziyaret etti. Valilikte güvenlik toplantısı yapıldı. Topalantı  yaklaşık 2 saat sürdü. Soylu daha sonra bir hayırseverin yaptırdığı polis merkezininin açılışına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada  terör örgütünü tasfiye noktasına geldiğini anlattı. Türkiye'nin dünden daha iyi noktada olduğunu bildiren Soylu, herkesin  yarın bugünden çok daha iyi noktada olacağına inanılmasını istedi. 

Güvenlik güçlerinin kararlılık ve cesaretle kahramanlık destanı  yazdığını ifade eden Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gönlünüz rahat olsun. Terörle mücadelemiz, terörü tasfiye noktasına  gelmiştir. Biz terörü tasfiye edeceğiz. Sadece orada kalmayacağız. Kıymetli  Cumhurbaşkanımızın talimatı, Başbakanımızın ortaya koymuş olduğu iradeyle  birlikte Doğu ve Güneydoğu bir taraftan istihdam, turizm ve kardeşliğin tesis  edildiği bir alan olacak. Göreceksiniz ki bunu en kısa zamanda  gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 3-4 aydır Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşlarımızla  birlikte oluyoruz. Bunun bir bölümü arkadaşlarımızla terörle nasıl mücadele  edeceğiz kararlılığı içinde yapılan değerlendirmelerdir. Bir bölümü de  vatandaşlarımızla geçirdiğimiz zamandır."

 8 BİN 477 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Soylu, terörle mücadeleyle ilgili son gelişmelere değinerek şunları  kaydetti: "Kış döneminde 'Giremezsiniz' dedikleri terör örgütü PKK'nın sözde tüm  üs ve barınma bölgelerine tek tek girilmiştir. Kış döneminde 125 sözde üs ve  barınma merkezine 129 operasyon gerçekleştirilmiştir. Son 5 ayda 22 ilde 661  sığınak ve barınak imha edilmiştir. Son dönemlerde PKK ve KCK'nın şehir  yapılanmalarına karşı ciddi operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Son 5 ayda 8 bin  477 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 2 bin 603 kişisi tutuklanmıştır. Bu  örgütlere lojistik ve finans kaynağı desteği verdiği tespit edilmiş 79 belediyeye  görevlendirme yapılmış, son 5 ayda 49 üst düzey terörist yakalanmış, 689 terörist  etkisiz hale getirilmiştir. Yine son 5 ayda 126 eylem engellenmiştir. Bunların  içerisinde, patlayıcı, canlı bomba, bombalı araç eylemleri de mevcuttur. Aslında  listemiz çok daha uzun. Bu gücün daha da artması için Bakanlığımız tarafından 11  bin polis, 28 bin 550 jandarma, 635 sahil güvenlik, 21 bin 716 güvenlik korucusu  alımı devam etmektedir."

YORUMLAR 43
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    peki o sığınaklardan tek kişiçıkmıyor girerken habermi variliyor dikkat
    Cevapla
  • Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Soylusun vesselam. Allah için seviliyorsun.
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    KAHRAMAN YAW BU ADAM.. TEBRİK EDERİZ ŞAHSINDAKİ KARARLILIK DEVLETİN GÜCÜNÜ GÜZELCE temsil ediyor..
    Cevapla
  • recep 7 yıl önce Şikayet Et
    sen adamsin be topram
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    teröristler nasıl dağda bayırda bir batıl uğrruna dışgüçlerin çıkar ve menfaatleri için yaşamayı göze alıyorlarsa, güvenlik güçelrimizde daimi yurdumuzun her noktasında dağında bayırında kırsaslında heryerinde var olmalıdır daimi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş..."
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…