Erdoğan talimatı verdi Tek çatı altında toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı, siber güvenlik alanında farklı kurumlarda yürütülen çalışmaları tek çatı altında toplamak için çalışma başlattı.

Erdoğan talimatı verdi Tek çatı altında toplanıyor
Erdoğan talimatı verdi Tek çatı altında toplanıyor
GİRİŞ 17.02.2017 06:00 GÜNCELLEME 17.02.2017 06:05
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, siber güvenlik altyapısının yerlileştirilmesi, durum analizi yapılması ve alınması gereken tedbirler ortaya konulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kurmaylarına siber güvenlik altyapısının incelenmesi için talimat verdi. Devlet Denetleme Kurulu ve Erdoğan’ın teknoloji kurmaylarının yer aldığı çalışma kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile TÜBİTAK gibi kurumlarda ayrı ayrı yapılan siber güvenlik çalışmalarının tek çatı altında birleştirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda başta akademisyenler olmak üzere, bilişim uzmanlarıyla siber güvenlik otoritelerinden gelen görüş ve öneriler toplanıyor. 

Kritik kamu kurumlarına yapılan korsan saldırılar, telefon dinlemeleri, böcek yazılımlar detaylı inceleniyor. Gelen öneriler doğrultusunda özellikle 15 Temmuz’un ardından ortaya çıkan siber güvenlik açıklarının kapatılması, siber saldırılara karşı yeni tedbirler alınması ve bilişim alanında ‘yerlileşmeye’ gidilmesi hedefleniyor. Uzmanlar çalışma kapsamında dünyadaki başarılı siber güvenlik uygulamalarını da inceliyor. Çalışmaların raporlaştırılarak tek çatı altında toplanmasıyla Saray’da bir siber güvenlik merkezinin hayata geçirilmesi de amaçlanıyor. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 10
  • Şevket Hoca 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis, durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • Celal biliş 7 yıl önce Şikayet Et
    çok önemli bu
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    birlikten kuvvetdoğar.galipolan allahtır.
    Cevapla
  • enver 7 yıl önce Şikayet Et
    maliye denetim birimleri de birleşti ancak kağıt üzerinde, dışarıdan bakınca en ufak bir zaafiyette tekrar ayrılacakları potansiyeli devam ediyor.
    Cevapla
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Başkan toplansin tabi. Her hakareti işleyen ,çıkıyor bunu adı demokratik hak , özgürlük deyip gidiyor. Onun için özgürlük gerçek manada olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor