Bir elinde ABD bir elinde Rus silahı!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "El Bab'da savaşıyor bizim askerlerimiz, El Bab'da karşısındaki DEAŞ militanının bir elinde Amerikan silahı bir elinde Rus silahı var1 dedi.

GİRİŞ 18.02.2017 16:29 GÜNCELLEME 18.02.2017 16:35
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Eyüp Bahariye Mevlevihanesi'nde İstanbul Dostluk Derneği'nin "Cumhurbaşkanlığı Sistemine Dostlarla Birlikte Evet" adlı programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada amiral gemi olduğunu belirterek, Türkiye'nin güçlü olmaması için ikinci Sykes-Picot'yu uygulayan güçlerin en büyük hedeflerinden biri olduğunu söyledi. 

Kurtulmuş, "Onun için FETÖ'nün sırtını sıvazlarlar. Onun için El Bab'da savaşıyor bizim askerlerimiz, El Bab'da karşısındaki DEAŞ militanının bir elinde Amerikan silahı bir elinde Rus silahı... Bir kasaba falanca ülkenin desteklediği örgütlerin elinde öteki falanca örgütlerin elinde. Bu coğrafyada PYD denilen unsurun eline her türlü silahları, hatta zırhlı araçları verenler kimler ve niçin veriyorlar?" dedi.

"DEAŞ'I KİM ÇIKARDI"

"Dünyanın dört bir tarafından asla bir araya gelmemiş adamlar sosyal medya üzerinden örgütlenecekler ve DEAŞ diye bir örgüt ortaya çıkaracaklar" diyen Kurtulmuş, "Bunu bu millete anlatamazsınız. DEAŞ'ı kim çıkardı? Bunlara siyasi destekleri, lojistik destekleri, mühimmat desteklerini kim verdi? Boko Haram'ından Taliban'ına kadar El Kaide'sine kadar bu coğrafyada farklı isimlerde onlarca örgüt nasıl oldu da birkaç yıl içinde ortaya çıktı ve maalesef hala Ortadoğu'daki bu çatışmanın sonuçları konuşuluyor ama maalesef uluslararası camia bu çatışmanın nedenleri üzerinde odaklanmıyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 24
  • Ruhi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu silahlar Esed ve Irak alımı ile el değiştirip terörün eline yani DAEŞe geçiyor. Doğrudan satış ya da bağış ya da her neyse işte ''ABD den PKK ya oluyor.''
    Cevapla
  • fırat 7 yıl önce Şikayet Et
    Çıkan bütün terör örgütleri rusyanın desteklediği rejim de dahil olmak üzere hepsi karanlık güçlerin piyonları Numan bey de bunu gayet iyi biliyor.
    Cevapla
  • açık 7 yıl önce Şikayet Et
    batının paralı askerleri
    Cevapla
  • Emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir kaç yıl içinde nasıl çıktı diyorsan, senin hiç bişeyden haberin yok demektir
    Cevapla
  • Kerim 7 yıl önce Şikayet Et
    sen ne demek ustediğini anlamamışsın onlar bizden iyi biliyor ama zamanı gelince söylerler
    Cevapla
  • Recep 7 yıl önce Şikayet Et
    Şeşi koz anlama bir defa doğru okumasını öğren İnsanın fikri neyse zikri o olurmuş illakine bir yanlış bulacaksınız.
    Cevapla
  • adil 7 yıl önce Şikayet Et
    Ösel kuvetler birliğ komutanı Akar ABD özel kuvetleri ile masaya oturmadımı Öso yu Ameerika ddonatmıyorrmu ruslar jetlerle ABD jetlerle desdeklemiyormu ? Sorumu doğru konuşansınısa cevaplayın.
    Cevapla
  • Ruh Adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Pkk'ya silahları ABD vermiyor mu? Daeş'e Tow antitank füzesini ABD vermiyor mu? Pyd'ye ve Daeş'e havadan mühimmatı ABD bırakmıyor mu? 10 gündür içinde olduğumuz karargahı yanlış koordinat diye uyduruk bir sebeple Rusya vurmuyor mu? Pyd'ye zırhlı araçları ABD vermiyor mu? Pyd'den Daeş'ten alınan leşlerde AB vatandaşları çıkmıyor mu? Pkk'nın öldürülen leşi Ermeni vatandaşı değil miydi? ABD ve diğer Avrupa ülkeleri Daeş'e aktif silah ve mühimmat yardımı yapmıyor mu? Senin ne olduğun belli değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?