Erdoğan, Şimşek'ın bilinmeyen sırrını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'te konuştu ve Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'le ilgili bilinmeyen bir sırrı açıkladı.

GİRİŞ 19.02.2017 13:37 GÜNCELLEME 19.02.2017 15:21
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan konuşmasında Başbakanlığı döneminde Mehmet Şimşek'le ilgili Ahmet Necdet Sezer'le yaşadığı polemiği anlattı.

16 NİSAN DİRİLİŞ GÜNÜDÜR

Anayasa değişikliğine ve Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkan gafiller hep yanlış şeyler söylüyor. Demokrasiyi güçlendiriyoruz. Ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanı'nı seçme yetkisini, aracıları çıkartıp, doğrudan millete veriyoruz. 

Yeni sistemde Cumhurbaşkanı hükümeti kuracak, kararnamelerle ülkeyi yönetecek. Milletvekilleri ise kanun çıkaracak, Cumhurbaşkanını denetleyecek.

16 Nisan yeni bir dirilişin günü olacak. 

MEHMET ŞİMŞEK'İN ATANMASI

Maliye Bakanımız, Başbakan Yardımcımız Mehmet Bey'i ben Merkez Bankası'nın başına getirmek istedim. O dönemin Cumhurbaşkanı 'Olmaz' dedi. 'Mehmet Bey'in hanımı başörtülü falan zannediyor diye mi olmaz diyor' dedim. 'Başörtülü değil, hatta ABD'li' dedim, yok dedi olmaz. Mehmet Bey'i Merkez Bankası başına getiremedik. Böyle yanlışlarla, cins hareketlerle, ideolojik yaklaşımlarla bir yere gelinmez. Bunlardan kurtulmak için bu adımları atıyoruz. 

Herkes yetki ve güç sahibi olduğu zaman orada işler yürümez. Türkiye'yi göz göre göre anayasa kitapçıklarının atıldığı ve istikrar ve güven ortamının sarsıldığı o günlere götürmeye gönlümüz razı değil. Türkiye'nin içinden geçtiği nazik dönemde güçlü yönetime ihtiyaç var. 

YORUMLAR 44
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    o sezer bu milletin kötü talihi idi
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    taşerona derhal kadro.
    Cevapla
  • hasan kara 7 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar EVET reis !
    Cevapla
  • Mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir müslüman üç şey için kurban olur. Bir müslüman vatanı için dini için ve namusu için kurban olur.İşte Adıyaman malıyla canıyla devletin ve Milleti için canını ortaya koyan Cumhurbaşkanının yanında olduğunu her an şehadete hazır olduğunu göstermiştir. Yeni istiklal savaşının kalesi AdıyamandırEVET
    Cevapla
  • eren 7 yıl önce Şikayet Et
    milletimiz için devletimiz geleceğimiz için eveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!