Türkiye'den İran'a sert cevap!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi’nin Türkiye’ye yönelik ithamlarına cevap verdi.

Türkiye'den İran'a sert cevap!
Türkiye'den İran'a sert cevap!
GİRİŞ 20.02.2017 20:31 GÜNCELLEME 20.02.2017 21:17
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, “İran’ın kendisine yönelik eleştirileri dile getiren ülkeleri itham etmek yerine, yapıcı adımlar atması ve bölgesel politikalarını gözden geçirmesi beklenir” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi’nin Türkiye’ye yönelik ithamlarına cevap verdi.

İRAN'A UYARI

Bir soruya verdiği yanıtta Müftüoğlu, “Bölgedeki krizler nedeniyle ülkesine mülteci olarak sığınan insanları dahi savaş alanına sürmekten çekinmeyen bir ülkenin bölgedeki gerginliğin ve istikrarsızlığın sorumlusu olarak başkalarını itham etmesini kabul etmek de anlamak da mümkün değildir. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi’nin, ülkesinin bölge politikalarının takdir edildiği ve adil bulunduğu yönündeki ifadeleri ise, Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası platformlarda bu ülke hakkında yoğun olarak dile getirilen endişe ve şikayetler karşısında büyük bir çelişki oluşturmaktadır. İran’ın kendisine yönelik eleştirileri dile getiren ülkeleri itham etmek yerine, yapıcı adımlar atması ve bölgesel politikalarını gözden geçirmesi beklenir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 54
  • Alevi 7 yıl önce Şikayet Et
    Hırıstıyanlar yahudiler müslümanlara karşı birlik oldular biz müslümanlar birbirimizi yiyoruz Zaman birlik olma zamanı
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd gelir irandaki turkleri bombalar
    Cevapla
  • mete 7 yıl önce Şikayet Et
    4 farklı kitabı olan hristiyanlar bize karşı birlik iken, tek kitabı olan müslümanlara ne oluyor. Artık bu mezhepçi fitneyi bırakmalıyız. Herkes kendinden sorumludur. küfür tek millet ise müslümanlarda tek millettir.
    Cevapla
  • osmalı 7 yıl önce Şikayet Et
    iran ancak şiddetten anlar gerisi boş.
    Cevapla
  • usb 7 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman amerikalılar türkiye'ye gelse mutlaka bir komşusu ile sorun yaşıyor bu devlet daha bir ay önce suriyedeki kanın durması için bir araya geldiniz iran ile ne oldu şimdi ABD 2 numarası silahlanın diyor avrupaya kime karşı bunlar
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriye de kanın durması gibi bir derdi yok iranin Türkiye ile yarıştığı için Türkiye öncülüğünde mecburen masaya oturdu yıllardır suriye de kan döken iran barış öncülüğünü yapan tukye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı