Topçu: Zulmün sorumlusu İsrail

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Türkiye her daim Filistin davasının yanında olmaya devam edecek.

Topçu: Zulmün sorumlusu İsrail
Topçu: Zulmün sorumlusu İsrail
GİRİŞ 27.02.2017 20:49 GÜNCELLEME 27.02.2017 20:49

Filistin davasının Türkiye’nin ve bütün ümmetin davası olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Türkiye her daim Filistin davasının yanında olmuştur ve yanında olmaya devam edecektir. İsrailli  vatandaşların da Filistinli kardeşlerimizin de hayatlarını tehlikeye atan, İsrail hükümetleridir.” diye konuştu.

BÜYÜKELÇİDEN, TOPÇU’YA ZİYARET

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelen Yalçın Topçu, “Filistin’e hak etmiş olduğu özgürlük ve bağımsızlık gelmediği takdirde, dünyanın barışını korumak imkânsızdır. İsrail eğer halkının güvenliğini, özgürlüğünü ve refahını istiyorsa Filistinlilerin hak ve hukukunu Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde ivedi bir şekilde tanıması gerekiyor.” diyerek İsrail hükümetini sert bir dille eleştirdi.

TEK SORUMLU İSRAİL HÜKÜMETİDİR

Son günlerde İsrail hükümetinin evrensel insan haklarına uymayan davranışlarda bulunduğunu ve yapılanların hiçbir İsrailli vatandaş tarafından da tasvip edilmediğinin altını çizen Topçu, “Filistinli kadınları, çocukları öldüren bir hükümet istemiyor. Bu noktada ben ümit ediyorum ki İsrail hükümeti bu yanlış davranışından bir an evvel vazgeçip, işgal ettiği topraklardan bir an evvel çekilir. Bu hususta öncelikle iyi İsraillileri hükümetleri üzerinde bir baskı oluşturmaya davet ediyorum. İsrail halkı bilmelidir ki, Müslümanların İsrail halkıyla bir problemi yoktur. İsrailli vatandaşların da Filistinli kardeşlerimizin de hayatlarını tehlikeye atan İsrail hükümetleridir.” dedi.

Filistindeki mazlumların mutlaka bir gün özgürlüklerine kavuşacağını ve Filistin bayrağının her zaman özgürce dalgalanacağını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, İsrail ile yapılan stratejik anlaşmaların Filistin davasının iyileşmesi için bir vesile olacağını belirtti. Topçu sözlerini şöyle sürdürdü:

FİLİSTİN DAVASI MÜSLÜMANLARIN DAVASIDIR

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da Filistin’e bakışı bir Filistinlinin hassasiyeti gibidir. İslam İşbirliği Teşkilatı’ndaki devir alış töreninde yapmış olduğu konuşmasını özellikle hatırlamanızı istiyorum. Aslında Filistin davası 1 milyar 700 milyon Müslümanın davasıdır. Neden olmasın ki! Kudüs bizim ilk kıblemizdi!

FİLİSTİN VE İNSANLIK KAZANACAK

İsrail hükümetinden çok şey istenmiyor! Gözlerini kırpmadan mavi emzikli bebekleri öldürmekten ve işgalden vazgeçmeliler. Birleşmiş Milletler kararının gereğini yapacaklar. Bütün insanlık olarak bunun takipçiyiz. Sanıyorum ki İsrail hükümeti değil, Filistin ve insanlık kazanacak.

16 Nisan’ın Türkiye için önemli bir tarih olduğunu sözlerine ekleyen Topçu, vatandaşların evet oyuyla değişecek olan hükümet sisteminin ülkeye istikrar getireceğini ve gücün millette olduğunda milletin gönlünün de ümmetle bir olacağını sözlerine ekledi. Topçu, “Güçlü bir siyasi istikrarın olduğu Türkiye, Birleşmiş Milletler de ‘5 mi büyük dünya mı?’ derken sesi daha gür çıkacak. Çünkü bundan sonra ki seçilecek hükümetler 50+1 in üstünde oy alarak kazanacaklar.” diye konuştu.

İSRAİL’İN AMACI PROJELERİNİ DEVAM ETTİRMEK

Türkiye’nin Filistin davasına sahip çıkmasının tüm Filistinliler tarafından takdirle karşılandığının altını çizen Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, “Sizin Filistin davasına sahip çıkmanız bize gerçekten güç oluyor. İsrail'in yapmak istediği projeler var. Bu kavgayı bitirmemesinin sebebi projelerini devam ettirmek. Kendilerinin de suçlu olduğunu bal gibi biliyorlar. Bölgedeki kavgaları fırsat bilerek, projelerini devam ettirmeye çalışıyorlar. 1947'de ki bölünmeden beri savaş devam ediyor. Bu süreçte İsrail başarılı olabildi mi? Kesinlikle hayır!

DAVAMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Savaş 100 yıl daha devam etse bile Filistinliler davalarından vazgeçmeyecek. Ben eminim ki İsrail politikasını bu şekilde devam ederse çözüm süreci kendilerinin zararına olacak.“

AZINLIK ÇOĞUNLUĞU MU YÖNETECEK?

Akdeniz’den Ürdün Nehri’ne kadar olan bölgede yaklaşık 6 milyon 300 bin Filistinlinin yaşamakta olduğunu sözlerine ekleyen Faed Mustafa, “Aynı coğrafya içerisinde Filistinli ailelerin nüfusu yaklaşık 3,8 artış gösterirken, İsrailli ailelerin artışı ise 2,8 dir. Sayı olarak bundan sonraki süreçte Filistinliler daha çok artacaktır. Bölgede 2020 yılında %52 Filistinli, %48 İsrailli olacak ve bu oran zamanla daha da artacaktır. İsrail bu süreci nasıl yönetecek! Ve azınlık çoğunluğu mu yönetecek!” dedi.

TÜRKLERİN SAYESİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Faed Mustafa, “Bu istatistikler ortadayken bundan sonra İsrailli'ler daha akıllı davranmaları gerektiğini ve Filistinlilerin haklarını geri vermeleri gerektiğini belirtmek istiyorum. Biz kardeşlerimizin ve dostlarımızın sayesinde o topraklarda yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Türkiye'de olduğum sürece ilişkilerimizi bir adım daha ileriye taşıyacağım. Bir Filistinli olarak Türkiye'yi takdir ediyor, halkına minnettar olduğumu belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı