Mustafa Şentop: Hükümeti millet kuracak

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu konferansta açıklamalarda bulundu

Mustafa Şentop: Hükümeti millet kuracak
Mustafa Şentop: Hükümeti millet kuracak
GİRİŞ 03.03.2017 00:10 GÜNCELLEME 03.03.2017 00:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, "Artık hükümetin varlığını Meclis dengelerine bağlı olmaktan çıkartıyoruz, doğrudan millete veriyoruz, millet seçecek" dedi.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu konferansa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, hükümet sisteminin netleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Meclis dengelerine bağlı olarak değil, milletin hükümeti kuracağına dikkati çeken Şentop, "Bu hükümetin süresi de belli, hükümet 5 yıl görev yapacak, Meclis de 5 yıl. Dolayısıyla Meclise ne yaparsanız yapın istediğiniz kadar parti kapatın, parti açın, yeni parti kurun, milletvekili oradan istifa etsin diğerine geçsin bu hükümeti etkilemiyor. Artık hükümetin varlığını Meclis dengelerine bağlı olmaktan çıkartıyoruz, doğrudan millete veriyoruz. Daha önce nasıl böyle bir bürokratik vesayetçi bir müdahale olduğunda cumhurbaşkanlığı seçiminde ne yaptık. Bunu millete verelim dedik, iş bitti. Şimdi aynı şeyi hükümetlere olan müdahaleyi ortadan kaldırmak üzere, bu sefer hükümetin seçimini doğrudan millete veriyoruz. Millet seçsin hükümeti. Böyle olunca uzaktan kumanda ile iş görebilme, iş yapabilme imkanı ortadan kalkıyor Türkiye'de. En önemli husus bu işin mantığıyla ilgili müdahale hususu, gerekçesi bu değişikliğin" dedi.

"BU SİSTEM İSTİKRAR ÜRETİYOR"

Şu andaki sistemin siyasi istikrar üretmediğini ifade eden Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyorlar ki 'iyi de siz 14 yıldır iktidardasınız.' İstikrar yok mu, istikrar var. Ama bu istikrarın sebebi güçlü bir siyasi liderin olmasıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir siyasi liderin olmasıdır. Böyle bir siyasi lider olunca hükümet sistemi çok fark etmiyor. Hangi sistem olsa istikrar üretilebiliyor. Ama böyle güçlü siyasi bir lider olmazsa ha o zaman bugünkü sistem çuvallıyor. Sadece bizde değil dünyanın her yerinde. Yani istikrarı sistem üretmiyor, konjenktür üretiyor. Güçlü siyasi lider, güçlü parti olmazsa, her zaman olmayabilir, olmazsa o zaman istikrar yok. Sistem istikrar üretmiyor. Şimdi bizim önerdiğimiz sistem 16 Nisan'da oylanacak, bu sistem kendisi istikrar üretiyor" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomik istikrarı sağlayamadık . Hep bir takım engeller çıktı. Bu da üretime değil inşaata dayalı bir ekonomiye sahip olmamızdan kaynaklanıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...