Başbakan'dan canlı yayında önemli açıklamalar

Başbakan Binali Yıldırım, ATV-A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan'dan canlı yayında önemli açıklamalar
Başbakan'dan canlı yayında önemli açıklamalar
GİRİŞ 06.03.2017 21:03 GÜNCELLEME 06.03.2017 21:19
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

Sayın Bahçeli çok anlamlı bir açıklama yaptı. Bir dayanışma örneği gösterdi. Avrupa ülkelerinin önümüzdeki halk oylamasına yönelik tutumlarını karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın, bizim yaptığımız açıklamalar üzerine doğrusu güzel bir davranış içerisinde bir dayanışmayla birlikte Avrupa'ya güzel bir mesaj verildi. Daha önce bunu Sayın Baykal da yapmıştı. Ben teşekkür ediyorum çünkü mesele memleket meselesi olunca diğer şeyler teferruat oluyor. Biz zor durumlarda, sıkıntılı durumlarda ne kadar ayrı düşünsek de birlikte hareket edebiliyoruz. Bunu 15 Temmuz sonrası Yenikapı ruhuyla ortaya koyduk. Bugün Avrupa'nın ülkemizdeki halk oylamasını yönlendirmeye yönelik bu maksatlı çıkışlarına karşı da böyle bir tutum güzel bir mesaj oldu ve Türkiye'nin milli meselelerde nasıl bir araya geldiğini göstermesi bakımından önemli diye düşünüyorum.

'16 İSİM VERİLDİ, ÇIT YOK'

Almanya'nın tavrı çifte standart. Bir bakıyorsunuz gazeteleri hep Türkiye aleyhine haber yapıyor. Almanya'da ile bir çok konuda fikir ayrılığımız var. Çözüm için yarın Bakanlar bir araya gelecek. Alman kamuoyunu etkileyen usnurlar Türkiye'nin düşmanı. Almanya'ya PKK destek sağlayan 16 tane isim verildi çıt yok. "Efendim bizde yargı bağımsız". Bize gelince neden böyle oluyor. Delil veriyoruz bir şey yapılmıyor.

Avrupa'da seçim senesi, dolayısıyla Türkiye, Avrupa'da seçim için önemli bir ülke.

MÜNBİÇ VE EL BAB

Önce şunu söyliyeyim, El Bab'ın kuzey doğusundaki Şeyh Nasır bölgesine Münbiç tarafından PYD'lilerin olduğu tahmin edilen kişiler ateş açtılar. Hafif şarapnel parçalarıyla yaralanan 4 tane askerimiz var.Hayati tehlikeleri yok bu sabah oldu olay. Dolayısıyla tedavileri devam ediyor ama hemen karşılık verildi. Münbiç'te işler biraz keyifli hale geliyor. Orada ABD bayrak dikiyor, Rusya'da yanına bayrak dikiyor. Bayrak yarışına döndü orada iş. bir yandan da PYD'liler, YPG'liler orada duruyor. Türkiye'nin dediği şey çok açık. Bizim Münbiç'te filan gözümüz yok. El Bab'ta da gözümüz yok, Suriye'de de gözümüz yok. Bizim dediğimiz tek şey var buradaki PYD ve YPG unsurları Fırat'ın doğusuna geçecek. Burası PYD'den, YPG'den temizlenecek. O sağlandıktan sonra orada Suriye unsurlarının olması gayet doğal çünkü orası Suriye toprakları. Biz diyoruz isterseniz üçlü mekanizma yaparız Rusya, ABD, Türkiye orada PYD ve YPG gibi terör gruplarından tamamen temizlenir. Aynen bizim Fırat Kalkanı'nda Cerablus'a yaptığımız, Rai'de yaptığımız, Dabık'ta, El Bab'ta yapmaya başladığımız Suriyeliler gelir buralara yerleşirler hayat normale dönmüş olur. Bizim dediğimiz bu. Oradaki Rusya ile ABD ile bir koordinasyon sağlamadan Münbiç'e bir operasyon yapmanın anlamı yok. Sonuç çıkmaz, olaylar daha karmaşık hale gelebilir. Onun için şu anda askeri düzeyde, teknik düzeyde görüşmeler yapılıyor.

"BİZ KENDİ BAŞIMIZA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

Barzani güçleri ile Şengal'e operasyon yapmanın gündemde olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Şimdi Sincar veya Şengal bölgesi bizim için önemli burada ikinci bir Kandil oluşturmaya çalışıyor PKK buna izin vermeyeceğimizi ve buradan teröristleri temizlemek ve uzaklaştırmak bizim gündemimizde olduğunu zaten söyledik. Ancak bize Peşmerge ve Bağdat yönetimi, biz o işi Peşmerge ve Irak güvenlik güçleriyle birlikte halledeceğiz dediler. Şu anda biz onun gerçekleşmesini bekliyoruz. Eğer burada bir adım atılırsa ne ala. Atılmazsa biz kendi başımıza gereğini yapacağız.

REFERANDUM

Tek adam milletin oyuyla geliyorsa milletin oyuyla gidecek. 'Tek adam' dediğin kişi iki sandık arasında görev yapacak. Bir kişi seçmek için ehliyetliyse seçilmek için de ehliyetlidir. Bu çarpıklığı ortadan kaldırmak istiyoruz. Değişiklik, 8 milyon gencimizi ilgilendiriyor. Anamuhalefet partisi bunu gençlere çok görüyorsa diyecek bir şeyim yok.

(Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları) Neresinden bakarsan bak fecaat. Değişiklikten haberi yok.

ANKET SORUSU

Anketi ben yaparsam o zaman inanırım. Gerçek anket, 15 Nisan akşamı sandıklar açılınca ortaya çıkacak.

Sayın Bahçeli ile bir amaç birlikteliğimiz var. 'Evet' için beraber yola çıktık. MHP ile aynı doğrultuda ayrı programlar yapmaya karar verdik. Ortak miting yapma gibi bir düşüncemiz yok.

YORUMLAR 19
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    almanyayı teröre yardım ve yataklıktan uluslararsı mahkemelere verin türkiyedede suçlu olarak soruşturma açılsın savcıları göreve davet ediyorum
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Er yada geç münbiç teröristlerden temizlenecektir
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    seni seviyoruz zihni ve kalbi güzel insan
    Cevapla
  • Kazim 7 yıl önce Şikayet Et
    İncirlikten Almanları çıkarın da yaptırım neymiş görelim
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet dedigimiz cikti munbic operasyonu amerika ordayken yapilamayacak basbakanimiz bunu diyor aci gercek amerika ordada kantonu kurdu malesef ama artik amerikaya sert bi uyari lazim kapatin incirligi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor