Kılıçdaroğlu: Tüm ilişkileri askıya alalım!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hollanda ile ilişkilerin tamamını alın askıya” dedi.

Kılıçdaroğlu: Tüm ilişkileri askıya alalım!
Kılıçdaroğlu: Tüm ilişkileri askıya alalım!
GİRİŞ 13.03.2017 12:40 GÜNCELLEME 13.03.2017 12:42
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da muhtarlar ile buluşmasında konuştu. Kılıçdaroğlu, birbirlerinin boğazını sıkacak, kavga edecek hallerinin olmadığını belirterek, “Medeni insanlar gibi oturacağız, tartışacağız. Mecliste sizlerin arasına geleceğiz, oturacağız, konuşacağız. Ben isterdim ki bu toplantıda benim gibi düşünmeyen bir siyasi parti lideri de olsun, oturup burada konuşalım medeni insanlar gibi. Ne eksiğimiz var? Avrupalı konuşuyor da biz niye konuşmayacağız? Dolayısıyla koalisyonlar ne zaman biter? Zaten koalisyonlar 15 yıldır yok, bu anayasa değişikliği de öyle koalisyonları bitirmek için gelen bir düzenleme değil.

Dün Adana’da söyledim, lafla peynir gemisi yürümez. Bir şeyi yapacaksanız, oturup yapacaksınız. Rahmetli Ecevit, Kıbrıs’a çıkarken önceden açıkladı mı ben Kıbrıs’a çıkacağım diye? Hayır. Ne zaman açıkladı? Bizim askerler Kıbrıs’a ayak bastığı gün dedi ki; ‘Biz Kıbrıs’tayız’, bitti. Doğru mudur? Doğrudur. Şimdi bakanımız gidiyor Almanya’ya, bakanımız gidiyor Hollanda’ya, içeri almıyorlar, uçağı geri çeviriyorlar. Bu bizim onurumuza dokunuyor. Efendim en ağır şekilde bedelini ödeyecekler, nasıl ödeyecekler? Bekleyin, 16 Nisan’dan sonra. Niye 16 Nisan’dan sonra? İktidar tamam, muhalefet destek veriyor, sonuna kadar destekliyoruz.

Niye o zaman gereğini yapmıyorsun? Hollanda ile ilişkilerin tamamını alın askıya. Almıyorlar. Niçin? Ben size bir örnek vereyim; İsrail bizim 9 vatandaşımızı açık denizde katletti mi? Katletti. Ezanı yasakladı mı? Yasakladı. Ne dediler? ‘Gazze’de abluka kalkmazsa İsrail’le bir araya gelmeyeceğiz’ dediler mi? Dediler, en yetkili ağızlar söyledi. Sonra ne oldu? Abluka kalktı mı? Kalkmadı. Türkiye’nin itibarı kaça satıldı? 20 milyon dolara, alın dediler 20 milyon doları sesinizi kesin. Bu benim ağırıma gidiyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 41
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    valla ben buna 1 koyunumu bile teslim etmem
    Cevapla
  • enver 7 yıl önce Şikayet Et
    kim batarsa batsın KK kendini kurtarsın yeter...
    Cevapla
  • Şakir Can 7 yıl önce Şikayet Et
    K.K Muhalefete Malzeme Çıksın Diye Devleti Hata Yapmaya Teşfik Ediyor. Askıya Alınacak K.K'nın Genel Müdürlüğü Olmalı.
    Cevapla
  • dobracı-izmir 7 yıl önce Şikayet Et
    kemal bey seninle tüm ilişkileri askıya alsak ülkenin huzuru yüzde %50 artar biliyormusun chp nin merkezi izmirde yaşıyoruz bu kadar şehircilikten anlamayan belediye görmedik
    Cevapla
  • hah 7 yıl önce Şikayet Et
    diplomatik ilişkileri askıya alabilirsin ama ülkenin ekonomik ilişkilerini askıya alamazsın, ülkenin ekonomik çıkarlarını korumalısın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı