Cumhurbaşkanı'ndan Avrupa'daki Türklere çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da yaşayan Türklere; "3 değil 5 çocuk yapın" diye seslendi.

GİRİŞ 17.03.2017 16:04 GÜNCELLEME 17.03.2017 16:30
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi.

"3 DEĞİL 5 ÇOCUK YAPIN"

Avrupa'nın Müslüman ve Türklere karşı tutumlarını sert dille eleştiren Erdoğan "Türklerin bugün kendi işlerinin sahibi olmalarından rahatsızlar. Farbrikalarında işçi olan Türklere itirazları yok ama işin sahibi olan Türk'e tahammül edemiyorlar. Buradan Avrupa’daki kardeşlerime sesleniyorum. Oralara sıkı sahip çıkın. Daha iyi semtlerde yaşatın. En iyi arabalara binin. En güzel evlerde oturun. Üç değil beş çocuk yapın. Çünkü Avrupa’nın geleceği sizlersiniz. Size yapılan haksızlıklara verilecek en güzel cevap bu olacaktı" dedi.

YORUMLAR 87
  • Halktan biri 7 yıl önce Şikayet Et
    Yandı. Gülüm keten helva...cumhurbaşkanımız hem doğru söylüyorda neden sözde kalıyor onuda anlamadım..Türkiye'de en az 3 çocuk dedi ama hastanelere gidiyor anne adayı hemen sezeryan belki anne baba 5 çocuk istiyor yok bıçak parası için normal doğumu bile sezeryan yapıyor doktor nerdesin sağlık bakanı
    Cevapla
  • Turkiyeli 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir avrupada yasayan olarak reis cok hakli aslinda ama bizimde gayret göstememiz gerekiyor cocuklarimizla ilgilenip okutmamiz gerekiyor onlarin oyunlarina karsi bizim hep gözumuzun acik olmasi lazim cunki bize ve cocuklarimiza hep isci gözuyle bakiyorlar benim tek derdim cocuklarim okuyup iyi yerlere gekmesi ama bir musluman olarak onlar gibi yasar dinini dilini unutursan zaten kuffardan bir farkimiz kalmaz.
    Cevapla
  • Mucahit Yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    aciktan bu sekildeki bir soyleme anlam veremedim.
    Cevapla
  • sivaslı 7 yıl önce Şikayet Et
    bu tür söylemler,belki burda hoşumuza gidiyor ama,avrupadaki türklere karşı yapılan ırkcılıgı fena halde körüklüyor.onlarında fikirleri alınmalı ve dinlenmeliler.
    Cevapla
  • Turk 7 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında yahudiler Almanyada aynısını yaptı, daha fazla iş yeri açtı ve tüm ticareti ele geçirdi. Almanlar sonra ne yahudilere ne yaptı!! Bence doğru olan Avrupdaki Türk vatandaşlarımız Türkiye'ye dönmeli, tüm yatırımını ülkesine yapmalı. Bırakın şu soğuk karanlık ruhsuz Avrupayı artık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi