Kurtulmuş'tan anlamlı plaket

Türkiye’de ilim ve irfan sahibi aydınlık nesiller yetiştirmeye destek olmak amacıyla 1951 yılında kurulan İlim Yayma Cemiyeti’nin kurucuları ödüllendirildi.

Kurtulmuş'tan anlamlı plaket
Kurtulmuş'tan anlamlı plaket
GİRİŞ 19.03.2017 18:55 GÜNCELLEME 19.03.2017 18:55

İlim Yayma Vakfı, 46. Genel Kurulu'nda cemiyete emeği geçen eski başkanları unutmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen Genel Kurul'da Ülker’in kurucusu merhum Sabri Ülker’in plaketi Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’e verildi.

Cemiyetin kurucuları arasında yer alan Ülker’in kurucusu merhum Sabri Ülker’in ödülünü almanın ayrı bir onur olduğunu belirten Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, şunları söyledi:

Sevgili Babam Sabri Ülker İlim Yayma Cemiyeti’nin yönetim kurulu üyeliğinin yanında Başkanvekilliği de yaptı. Babam ülkemizin kalkınmasında manevi ve kültürel değerleri koruyan, vatanını seven bir gençliğin yetişmesi için eğitime çok kıymet verirdi.  Kendisini işine çok zaman ayıran, çok çalışan biri olarak vaktini değerlendirmek konusunda çok hassastı. Buna rağmen, İlim Yayma Cemiyeti’nde üstlendiği görevler, kendisinin cemiyetin faaliyetlerini ne kadar çok gerekli gördüğünü gösterir. Kendisi bana bilhassa kurulduğu zamanda duyulan ilim irfan eksikliğinin giderilmesi konusunda cemiyetin büyük görevler üstlendiğini anlatmıştı.  Gençlerimizin geleceğe dürüst, ahlaklı ve manevi bir donanımla hazırlanması konusunda cemiyete güven duyuyordu. Biz de babamızın nasihati ile İlim Yayma Cemiyeti’nin gayretlerine daima destek olmaya çalıştık ve hala da bunu sürdürmekten memnuniyet duyuyoruz. Özellikle müspet sonuçlarını da bizzat görmekten dolayı Cenabı Hakka şükrediyoruz.



Çok şükür şimdi benzeri faaliyetleri sürdüren daha çok sayıda kuruluşumuz var, bunlara ciddi katkı sağlayan ve arkasında duran devletimiz var.

'KURTULMUŞ'A TEŞEKKÜR EDERİM'

Babamı hatırladıkları ve böyle bir vefa gösterdikleri için, İlim Yayma Cemiyeti’ne ve Vakfına ve ödülü takdim eden ve bu hizmetlerin en önemli destekçisi olan Sayın Numan Kurtulmuş'a teşekkür ederim.”

Murat Ülker, Sabri Ülker’in manevi hayatını ihmal etmeden Türkiye’nin kalkınmasını da gözeterek işini sürdürüp büyütmesinin gelecek kuşaklara örnek olması bakımından hayatının anlatıldığı kitabın dijital ortama taşındığını da belirtti. Ülker, bilhassa manevi hayat ve hayırseverlik konusundaki yaklaşımlarının kitapta birçok maruf insanın şahitliğinde anlatıldığını da sözlerine ekledi

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu