Bahçeli'den 'Cumhurbaşkanı Yardımcılığı' yanıtı

MHP lideri Bahçeli, yeni sistemin kabulü halinde Cumhurbaşkanı yardımcılığının söz konusu olmayacağını söyledi.

Bahçeli'den 'Cumhurbaşkanı Yardımcılığı' yanıtı
Bahçeli'den 'Cumhurbaşkanı Yardımcılığı' yanıtı
GİRİŞ 20.03.2017 08:37 GÜNCELLEME 20.03.2017 08:37
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı yardımcılığının söz konusu olmayacağını, MHP’li birinin de bu makama getirilmeyeceğini söyledi. Bahçeli, Elazığ mitingi sonrası bazı gazetecilerle yaptığı sohbetle özetle şunları söyledi:

ORTAK MİTİNG OLMAYACAK

(İktidar partisi ile ortak miting olacak mı?) Hayır olmadı, olmayacak. MHP kendi imkanlarıyla kendi toplantılarını yapıyor.

DİKTATÖR OLMAZ

(‘Evet’ çıkarsa, Erdoğan çok güçlü bir liderlik yapısına kavuşur, diktatör olur” deniyor. Böyle bir ihtimal olabilir mi? sorusuna) Zannetmiyorum. Bu kadar yılın tecrübesine dayalı olarak yapılmış olan çok acımasız eleştirilere dayalı olarak Sayın Cumhurbaşkanı eğer gelecekte yönetimde tekrar etkin bir konumda olursa, bu konuları dikkate alır. Türkiye’de diktatör olmaz. Bir defa diktatör Türkçe değil. (Gülüyor) (Hayır çıkarsa ne olur?) Hayır’ın çıkacağına ihtimal vermiyorum.

İDAM TOPLUMSAL TALEP

Şimdi toplumsal bir talep var. Yönetim bu talebe cevap vermek durumunda. Bugün de bakıyoruz, idamı gerektirebilecek tüm şartları uygulayan bir güruh türedi Türkiye’de. Kadına şiddetten tutun terör faaliyetlerindeki caniliğe kadar. Bu talep artıyor. Bu sebepten dolayı, tabii bunu çok yönlü ele alarak, dikkate alarak hareket etmek lazım. TBMM’ye idam ile ilgili herhangi bir yasa teklifi geldiğinde MHP destek vermeyi düşünüyor.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OLMAM YAKIŞIK OLMAZ

(Melih Gökçek, “Bahçeli Cumhurbaşkanı yardımcısı olursa milli birliğimiz açısından çok önemli olur” demiş) Devlet Bahçeli bir siyasi kurum olan, 48 yıllık, geleneği göreneği olan bir siyasi partinin genel başkanı. Böyle bir partinin genel başkanının cumhurbaşkanlığı yardımcısı gibi bir sıfatla görev üstlenmesi yakışık almaz. Ak Parti’de onu yapabilecek çok sayıda insan var. MHP’yi kimse bir yere yamalamaya kalkmasın. 48 yaşındadır MHP. Cumhurbaşkanı yardımcısının MHP’den olması gibi bir düşünceye sahip değiliz.

CHP’NİN İÇİNDE OLDUKÇA BELA VAR

Metin Feyzioğlu ile bir milletvekili Anadolu’yu neden dolaşır? Biz CHP’de, farklı düşünen herhangi bir kişiyi MHP olarak CHP’nin aleyhine tahrik eden bir siyaseti takip etmiyoruz. Ama CHP çok büyük yanlışlar içerisinde. Sahip oldukları bazı TV ve basın aracılığıyla MHP’yi rahatsız etmek... O rahatsızlığı kendilerine bela olur ileride. Altından da kalkamazlar. Zaten içlerinde de oldukça bela var.


Gakkoş kıyafetiyle çıkmaya korktum

İki ilimizi ön plana çıkararak, çalışmalarımızı başlattık. Elazığ ve Erzurum. MHP’ye ilk belediye başkanlığı ve milletvekilliği veren illerdendir. Elazığ mitingine Gakkoş kıyafetiyle çıkmak istedim ama basından korktum. (Gülüyor) Yüzüğü yazanlar, onu görse ne yazarlardı? Sekiz köşeli Gakkoş kasketimiz vardı... (Gülüyor) 

YORUMLAR 43
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek devlet adamı
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    dinleyen oldumu
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    sayin bahceli akp ye KATIL
    Cevapla
  • Hamza Dağ 7 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır valla
    Cevapla
  • hulagu 7 yıl önce Şikayet Et
    8 köşe kasket elazığa has bişey değil ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı