Bakan Bozdağ: Kılıçdaroğlu yalan söylüyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun Anayasa değişikliğiyle ilgili her şeyi çarpıttığını ifade etti.

GİRİŞ 28.03.2017 13:54 GÜNCELLEME 28.03.2017 14:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Cumhurbaşkanı seçimini yenilemek suretiyle 3. dönem seçim hakkı elde edebilir." iddiasıyla ilgili olarak " Bu büyük bir yalan, aynı zamanda Anayasa’nın büyük bir çarpıtmasıdır. Cumhurbaşkanı kendi seçimi yenileme kararı aldığı zaman cumhurbaşkanının 3. dönem seçilme yetkisi yoktur. Parlamento aldığında bu hak var. O da kötüye kullanmayı önlemek için getirilmiş bir mekanizmadır. Kılıçdaroğlu bu büyük gerçeği milletin gözünde çarpıtmaktadır."dedi.

Bozdağ,kendi memleketi Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

ATATÜRK CHP’YE KIZARDI

En son verdiğiniz örnekte olduğu gibi devletimizin ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü alet ederek, “Atatürk olsaydı ‘hayır’ derdi” şeklinde bir manşetle çıkıyorlar. Ama ben buradan şunu çok net ifade etmek isterim. Atatürk olsaydı bu ittifakların hepsini çok iyi değerlendirir yapılan sistem değişikliğini, Türkiye’yi nasıl bir büyümeye, gelişmeye, sıçramaya ve yeni döneme hazırlamaya katkı sağlayacağını göreceği için Atatürk büyük değişime aziz Türk milletiyle beraber ‘Evet’ derdi. Ben hatta hep şunu ifade ediyorum ‘Bölücü terör örgütü PKK, DHKP-C, FETÖ, DEAŞ dahil bilumum terör örgütleri şu anda Türkiye’deki halkoylaması sürecinde aziz milletimizin iradesini baltalamak ve ‘Hayır’ çıkması için uğraşıyor. Şimdi Atatürk eğer mezarından kalksaydı, esasında CHP Sayın Genel Başkanına ve ekibine kızardı. ‘Benim kurduğum devleti, benim kurduğum cumhuriyeti ve benim aziz milletimi 40 yıldır bölmekle, parçalamakla uğraşan ve bu hedefine ulaşmak için askerimizi, polisimizi onca sivil insanımızı şehit eden terör örgütüyle aynı hedefe nasıl siz koşuyorsunuz, nasıl aynı hedef için çalışıyorsunuz?” diye herhalde öncelikle Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibine kızar ‘Yaptığınız yanlış, gittiğiniz yol yanlış yoldaki arkadaşlarınız o yoldan daha büyük bir yanlış, bundan vazgeçin’ derdi. Vazgeçmezlerse de onlara kızardı.

SEÇİMLERİN YENİLENMESİ YETKİSİ GETİRİLİYOR

Kılıçdaroğlu bir yandan büyük çarpıtmalar yapıyor bir yandan da büyük yalanlar söylüyor. Bunları ayırmakta bizde zorlanıyoruz, takip etmekte de zorlanıyoruz. Türkiye Anayasası’nın 116. maddesi Cumhurbaşkanına belli şartların varlığı halinde TBMM seçimlerini yenileme hakkı veriyor. Nitekim 7 Haziran seçimleri sonrasında oluşan parlamento Cumhurbaşkanımızın bu yetkiyi kullanması suretiyle seçime götürülmüştür ve 1 Kasım’da da bu seçim yenilenmiştir. Bu ilk defa anayasada olan bir şey değil anayasada hali hazırda mevcut olan bir şeydir. Şimdi ilk defa Meclise de kendi seçimini yenileme kararı almak suretiyle Cumhurbaşkanı seçimini de yenileme imkanı verdik. TBMM’nin bugün kendi seçimini yenileme kararı almak suretiyle de olsa cumhurbaşkanı seçimini yenileme hak ve yetkisi yok. İlk defa bu düzenleme meclise bu hak ve yetkiyi veriyor. Bu da parlamentoyu güçlendiriyor. Ama meclise de bir müeyyide getiriyor. Sen cumhurbaşkanının seçimini keyfi yenilemek için bir yola gidemezsin kendi seçimini yenilersen ancak onu yaparsın. Dikkat edilirse hem cumhurbaşkanına hem de TBMM’ne seçimleri yenilerken kendi seçimlerini yenilenmesi kuralını da getirmek suretiyle bu yetkinin keyfi kullanımının önüne geçen de bir düzen kuruluyor.

ÇİFTBAŞLILIK DOĞRUYSA HER YERDE SAVUNSUNLAR

Kılıçdaroğlu herhalde CHP dönemine özlemleri var, biliyorsunuz İnönü döneminde, valiler aynı zamanda il başkanıydı. CHP’nin geçmişte böyle bir uygulaması var. Herhalde o uygulamaya özlemle bunu söylüyor, bu tamimiyle büyük bir iftiradır, böyle bir şeyin olması söz konusu değildir. Bizim çift başlılık dediğimiz şey Cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki çift başlılığı ortadan kaldıran yürütmeyi iki ortağın eliyle sağlanmasını önleyip tek kişi ve tek başlı bir yürütmeyi esas alan bir düzenleme yapıyoruz. Şu anda Türkiye’de kaymakam, vali, muhtar bir, dikkat ederseniz belediye başkanı bir, meclis başkanı, cumhurbaşkanı bir. Ama sadece yürütmeye geldiği zaman çift başlılık var. Neden muhtarlık, belediye, kaymakam, valilik, meclis başkanı hatta CHP genel başkanlığı için tek başlılığı sayın Kılıçdaroğlu önemsiyor, doğru görüyor da Türkiye’nin yürütme organı olan, yürütme yetkisini olan yerde çift başlılığı savunuyor. Eğer doğruysa her tarafta bunu savunması lazım. Bakıyorsunuz, başka yerde itiraz ediyor ama buraya gelince çift başlılığı müdafaa ediyor.

TÜRKİYE’NİN YENİ KAVGALARA HARCAYACAK VAKTİ YOK

Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başbakanlar arasındaki kavgalardan çok çekmiştir, bundan sonra yeni kavgalara harcayacak vakti Türkiye’nin yoktur. Artık kavga etmeden milletimize, devletimize eser kazandırmak için mücadele dönemidir, Kılıçdaroğlu’nun bu söylediği büyük bir yalan ve zihin karışıklığına yol açmak için yapılan şeydir. Ay yıldızlı al bayrağın yanında hiçbir bayrak olmayacağı gibi valilerin yanında da il başkanları veya başka birileri asla olmayacaktır. "

YORUMLAR 2
  • martli 7 yıl önce Şikayet Et
    metin net degil. tekrar aday olamaz demiyor. ilerde bir gün Bir kanadoglu cikarsa degil 3 dönem ömür boyu aday yapar sectirir. o bosluk bir an önce düzeltilmeli. ilerde basimizi agritir
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kılıçdaroğlu seçmenini ahmak yerine koyuyor. Onlarda dünden hazırlar ne diyelim hayrıcı amigolar düşünsün.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar