Topçu: Gök kubbeyi başlarına yıkarız!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Türkmeneli Kültür Vakfı ve Avrupa Yazarlar Birliği düzenlediği etkinliğe katıldı.

Topçu: Gök kubbeyi başlarına yıkarız!
Topçu: Gök kubbeyi başlarına yıkarız!
GİRİŞ 28.03.2017 23:00 GÜNCELLEME 28.03.2017 23:00
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cumhurrbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Türkmeneli Kültür Vakfı ve Avrupa Yazarlar Birliği  düzenlediği “Vefatının 1. Yılında Ata Terzibaşı’nı Anma Programı”nda Kuzey Irak ve Kerkük hakkında açıklamalarda bulundu.

GÖK KUBBEYİ BAŞLARINA YIKARIZ

Kerkük valisinin kamu binalarına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının asılması talimatına tepki gösteren Yalçın Topçu ”Kerkük Türkiye için olmazsa olmaz bir milli davadır. Kerkük’te bir takım hadisleler olduğunu yakinen biliyorum ve takip ediyorum. Bunu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski bir bakan sıfatıyla söylüyorum. Kerkük valisinin girişimi talihsiz, zamansız ve hukuki zeminden yoksundur. 26sı Kürt, 9u Türkmen ve 6sı Arap 41 üyeli Kerkük il meclisinin Kürt üyelerinin aldığı karar Kerkük’te yaşayan Kürt’ün, Türkmen’in Arap’ın hayatına, geleceğine, güvenliğine, özgürlüğüne, refahına, barışına, büyük darbe vuracaktır. Kerkük’ü oldubittiye getirmeye çalışanların heveslerini kursaklarında bırakırız. İster al renkli olsun ister gök renkli olsun, tarihin hiçbir döneminde Ay-yıldız ile düşmanlık kimseye bir şey kazandırmamıştır. Kerkük Türkiye için özel bir statüye sahiptir. Kerkük’te Türkmen’in de, Arap’ın da Kürt’ün de hakkı vardır. Ama orada Türkmen’i görmezden gelerek iş görmeye çalışanlara hayatı zindana çeviririz, gök kubbeyi başlarına yıkarız” ifadelerini kullandı.

TÜRKE KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR

Türkiye’nin son dönemde Avrupa ülkeleriyle yaşadığı gerilimli döneme de değinen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu Avrupa ile mücadelenin tarihi temellerine şu ifadelerle değindi: 

“Medeniyet coğrafyamızda Arakan’ın, Karabağ’ın, Şeki’nin, Şuşa’nın, Kerkük’ün Yemen’in Hicaz’ın  Srebrenitsa’nın çocukları yetim dolaşıyor. Buralarda yaşanan soykırımları, derisi diri diri yüzülen kız çocuğunu, tecavüz edilen kadınları, analarının gözü önünde başı kesilen çocukları, çocuklarının gözü önünde başı kesilen anaları 77 düvel sağır, dilsiz bir şekilde seyretti, hala da seyrediyor. Bu 77 düvel, buna bir ad verirsek; Olimpos Dağı’nın çocukları, Atila’nın önünde Roma’da diz çökenler, rahmetli Alparslan’ın önünde diz çökenler, Kudüs’te Selahaddin’in önünde diz çökenler, Çanakkale’de dedelerimizin önünde diz çökenler, Sarkarya ve Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in önünde diz çökenler bugün yeniden atlarını, itlerini toplayıp üzerimize geliyorlar. Yani 1 milyar 700 milyonun Medine’si olan Ankara’ya kefen biçmeye geliyorlar. Bizim12 Eylül öncesi dönemlerde bir sözümüz vardı: 
Kürşad'ın narasıyla indik TANRI dağından
Ruhumuzu kandırdık Orhun'un kaynağından,
Bu kaynaktan içenin yürekleri tunç olur.
TÜRK'e kefen biçenin ölümü korkunç olur.” 

Irak Türkmenleri’nin ve Türk-İslam dünyasının büyük düşünürlerinden arştırmacı yazar Av. Ata Terzibaşı’nı rahmetle anarak sözlerine başlayan Topçu Terzibaşı’nın Türk-İslam davası adına yaptığı hizmetlerden ve örnek kişiliğinden söz ederken onu “Türkmen tarlasından filizlenmiş Kerkük’ten Türk-İslam dünyasının tamamına ışık tutan bir fikir adamı ” kelimeleriyle tanımladı. 

YORUMLAR 12
  • skryl 6 yıl önce Şikayet Et
    16 Nisandan sonra bir oldu bittiyle Türkiye Kerkük ü İlhak etmeli ve Anavatana katmalıdır. Başka türlü Kerkük teki Problemler bitmez. Sınırlarınızda problem varsa Sınırlarınızı genişletin... Attila
    Cevapla
  • akliselim 6 yıl önce Şikayet Et
    masallah masallah masallh cok guzel konusmus masallah
    Cevapla
  • bozkurt 6 yıl önce Şikayet Et
    işte bizim bakanımız işte başbakanımız başkanmı böyle olmalı türke yakışır türk gibi konuşmalı
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    yagmasada gürlüyorlar. adamlar amerikayaı arkasına aldıklarını dusunduklerı ıcın bunları yapıyorlar
    Cevapla
  • YKC 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıkın öyleyse..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!