Türkiye'den dünyaya çağrı!

Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye'nin İdlip kentinde yaşanan kimyasal silah saldırısıyla ilgili sert bir açıklama geldi.

Türkiye'den dünyaya çağrı!
Türkiye'den dünyaya çağrı!
GİRİŞ 04.04.2017 18:39 GÜNCELLEME 04.04.2017 19:08
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Suriye’nin İdlip Vilayetine bağlı Han Şeyhun bölgesine rejim unsurları tarafından bugün (4 Nisan) düzenlenen ve çoğu çocuk onlarca masumun hayatını kaybetmesine yolaçan saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Han Şeyhun’dan intikal eden görüntü ve bilgiler, rejimin BM Güvenlik Konseyi'nin 2118 ve 2209 sayılı kararlarının açık ihlalini teşkil eden kimyasal silah kullanımını sürdürdüğüne işaret etmektedir. Uluslararası toplumun bu saldırılar karşısında tepkisini ortaya koymasını, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü başta olmak üzere uluslararası kuruluşların, benzerleri yakın geçmişte de cereyan eden bu tür saldırıları derhal soruşturmasını bekliyoruz.

Suriye rejimi üzerinde etki sahibi olan tarafları, ateşkes düzenlemesinin ağır ihlallerini oluşturan ve tamamen sivilleri hedef alan sözkonusu acımasız saldırıların derhal durdurulmasını teminen sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.

YORUMLAR 77
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    kendi çocukları olsa dünyayı yıkarlar Müslüman çocukları asıl suçlu abd kalleşi gaza müdahale edecekti güya
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Bana ne esaddan bana ne cihatci savascilardan. Insanca yasamak varken bu savas niye.
    Cevapla
  • şamil 7 yıl önce Şikayet Et
    bu olayları yaptırana ,olayların katliamın durdurulmasını istiyoruz onlar zaten bu katliamın baş aktörleri gülermisin ağlarmısın gavurla dost edinmeyin,ticaret yapmayın dinimiz emretmiyormu ruslar değilmi bu esada destek veren biz ruslarla ticaretimizin artmasını istiyoruz bu ne perhis ne lahana turşusu ,müslümanlar kendi göbeğini kendileri kesecek ,ya istiklal yada ölüm diyecek birlik içinde yahudilerle savaşacağız
    Cevapla
  • türk 7 yıl önce Şikayet Et
    ey esad, bilesinki cehennem seni bekliyor.
    Cevapla
  • Orhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Otuz üç yaşındayım 2 aylık bir oğlum var o masum çocukların durumlarını gorunce bu zulme artık dayanacak halim kalmadı bu zulmün dinmesi için ben Allah yolunda savaşmaya hazırım Rabbim sen şahitsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam