Özhaseki: 15 Temmuz, Fransız ihtilalinden önemli

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki canlı yayında Ahmet Ergen’in sorularını cevapladı.

Özhaseki: 15 Temmuz, Fransız ihtilalinden önemli
Özhaseki: 15 Temmuz, Fransız ihtilalinden önemli
GİRİŞ 10.04.2017 11:54 GÜNCELLEME 10.04.2017 11:54

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, NTV’de katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Bir dizi programa katılmak için gittiği Kayseri’de gerçekleştirilen programda konuşan Bakan Özhaseki, 15 Temmuz darbe girişimini Fransız İhtilaline benzetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı geceyle ilgili, “kontrollü darbe” ifadesini kullanmasını eleştiren Bakan Özhaseki,  o geceye ilişkin çarpıcı ayrıntılar paylaştı. Özhaseki, Kılıçdaroğlu’nun o gece İstanbul’da korkudan titrediğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz gecesini Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinde “ses çıkarmadan” geçirdiğini vurgulayan Özhaseki, “O akşam Kemal Bey İstanbul’a seyahat ederken bir müsteşar yardımcımız da aynı uçaktaymış. Olayı görenler anlatıyor. Alana indiklerinde havaalanında tanklarla karşılaşmışlar. Kemal Bey birtakım telefon görüşmeleri yaptıktan sonra tanklar kenara çekiliyor. Kemal bey, oradan Bakırköy Belediye Başkanının evine gidip, sabaha kadar orada kalıyor. Hiç sesinin çıkarmadan kuzu kuzu oturdu. Madem öyleydi, kontrollü darbeydi neden geldin Yenikapı mitingine? Referandum maddeleri görüşülürken CHP lideri kan dökülmeden bu işin olmayacağını söyledi. CHP milletvekilleri envai çeşit eylemler yaptılar. Böyle olmayacağını görünce de kibar davrandılar ama iftiradan yalandan da vazgeçmediler. İnsanları deli yerine, çocuk yerine koyuyorlar” diye konuştu. 

 “FRANSIZ İHTİLALİ KADAR ÖNEMLİ”

Açıklamalarında Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini sürdüren Bakan Özhaseki, 15 Temmuz gecesinin, Fransız İhtilali kadar önemli olduğunu dile getirdi. Özhaseki, “Milletin iradesine sahip çıkamayacağından söz edilirdi… O gün milletin iradesine sahip çıktığı gündür.  15 Temmuz’da bunu gördük. Milletin feraseti, Cumhurbaşkanımızın da liderliğiyle. Darbe girişimi ortadan kaldırıldı. Onlarca uçak uçuracaklar, tanklar caddelerde dolaşacak, binlerce insan sokaklara çıkacak, yüzlerce şehit ve gazi vereceğiz ve bu kontrollü olacak güldürmeyin adamı” açıklamalarında bulundu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!