20 yıl önce Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını bildi!

1999 yılında Erdoğan'ı cezaevine uğurlayanlar arasında yer alan bir vatandaş uzatılan mikrofana söylediği sözlerle bugünlerin habercisi oldu.

GİRİŞ 10.04.2017 18:18 GÜNCELLEME 10.04.2017 19:38
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hapishaneye girmeden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan gruba hitap etmiş, grup "Başbakan Tayyip" sloganları atarken, grup içerisindeki bir vatandaş ise "Mandela da 28 yıl cezaevinde yattı. Sonunda Cumhurbaşkanı oldu, Güney Afrika'da. Bu da sonunda öyle olacaktır inşallah" diyerek bugünlerin habercisi gibi konuşmuştu.

Bu görüntüler Kanal 7 ve Ülke TV'de yayınlanan 'Milletin Adamı Erdoğan' belgeselinde ortaya çıktı.


ÖZKÖK'ÜN HÜRRİYET'İ 'MUHTAR BİLE OLAMAZ MANŞETİ ATTI!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, henüz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1997 yılında Siirt'te okuduğu bir şiir yüzünden 4 ay hapis cezası almıştı. Başbakan Erdoğan, aldığı ceza üzerine yolculuğa çıkmadan önce kılınan kalabalık bir namazın ardından 4 aylık mahkumiyet cezasını çekmek üzere Pınarhisar Cezaevi'ne teslim olmuştu. 28 Şubat sürecinin en zorlu şartlarının yaşandığı o dönem, darbecilerin yarı resmi organı gibi davranan Ertuğrul Özkök yönetimindeki Hürriyet gazetesi de şu anda Cumhubraşkanı olan Erdoğan için, "Muhtar bile olamaz" manşetini atmıştı.


Erdoğan 4,5 yıl sürdürdüğü İstanbul Belediye Başkanlığını bırakarak 26 Mart 1999 günü Pınarhisar Cezaevine girdi ve 24 Temmuz 1999 günü ceza süresini tamamlayarak hapisten çıktı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 32
  • Kartalbaba 7 yıl önce Şikayet Et
    Seni Başkan yaptıracağız İNŞ.Seni Başkan yaptıracağız İNŞ.Seni Başkan yaptıracağız İNŞ.
    Cevapla
  • 6363 7 yıl önce Şikayet Et
    1994 yılında İstanbulda üniversiteyi kazanmıştım. Erdoğan o zaman yeni belediye başkanı idi. onu defalarca dinledim ve her defasında kendi kendime ne mükemmel hitap ediyor ayrıca çok mütavazi, Türkiyeyi böyle biri yönetmeli diye düşünmüştüm.
    Cevapla
  • mustafa laz 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH doğrunun yanında
    Cevapla
  • Emeklidur 7 yıl önce Şikayet Et
    Yıl,89 veya 1990 idi.Bir arkadaşımız İstanbulda otururken tanımış Erdoğan'ı..Bir adam geliyor ki, geleceğin Cumhurbaşkanı olacak demişti..Hala unutmadım.Rabbim söyletiyor.
    Cevapla
  • devlet ebed müddet 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc bu millete acımıştır. Darmadağın edilen manevi orduları Reis vesilesi yeniden toparlanmış ve 15 temmuz darbesi önlenmiştir. Manen bir DİRİLİŞ başlamış adım adım hedefe ilerlemektedir. Ya devlet başa ya kuzgun leşe. Bu devletin ebed-i müddeti kıyamete kadardır ve savaşçısı asla bitmeyecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü