Erdoğan'dan şehir ve müdafaa tanımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehir ve Düşünce dergisinin son sayısında, şehir ve müdâfaa üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan şehir ve müdafaa tanımı
Erdoğan'dan şehir ve müdafaa tanımı
GİRİŞ 11.04.2017 17:17 GÜNCELLEME 11.04.2017 17:17

15 Temmuz'da milletin şehirlerin tüm kritik mekanlarını kuşatarak darbecilere imkan vermediğine dikkat çeken Erdoğan, "Hatta milletimiz, karşı atakla darbecileri kendi kışlalarına hapsetmiştir" dedi. 

Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi tarafından, Türkiye’de bir ilk olarak yayınlanan Şehir ve Düşünce Dergisi'nin 10'uncu sayısı okuyucuyla buluştu. Şehre dair kalıcı düşünceler ve çözümler üretmek amacıyla hayata geçirilen Şehir Düşünce Merkezi tarafından çıkarılan derginin son sayısında “Şehir ve Müdâfaa" başlığı altında 15 Temmuz darbe girişimi ve şehir konusu ele alındı.

CUMHURBAŞKANIMIZDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Türkiye’nin ilk ve tek Şehir Düşünce Merkezi’nin çalışmalarını yakından takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehir ve Düşünce’ye 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehrin müdâfaası üzerine düşüncelerini ifade etti. Türk milletinin, istiklalinin ve istikbalinin tehdit altına olduğu her dönemde kimsenin beklemediği kahramanlıklar gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O gece sokağa dökülen insanları kontrol eden ne bir kuruluş, ne de bir grup vardı. İnsanlar tamamen kendi hür iradeleriyle ve 'ölürsem şehit, kalırsam gaziyim' diyerek evlerinden çıkmıştır. Dünyada böyle bir gücü, böyle bir imanı, böyle bir kararlılığı durduracak hiçbir silah, hiçbir organizasyon yoktur. Bu asil milletin bir mensubu olmaktan iftihar ediyorum" dedi.  

TÜRKİYE'DE DARBE YAPMAK ARTIK 100 KAT DAHA ZOR

15 Temmuz'da milletin canı pahasına uçakların, tankların, tüfeklerin karşısına dikildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı, "15 Temmuz diğer birçok yönüyle birlikte Türk demokrasisinin de rüştünü ispat ettiği tarihtir. Artık bu ülkede darbe yapmak isteyenlerin işleri, 15 Temmuz öncesine göre 10 kat, 100 kat daha zordur" diye konuştu.

İSTANBUL'UN DÜNYADA BİR EŞİ VE BENZERİ YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Şehir ve Müdafaa Üzerine düşünceler" başlıklı söyleşide, Türkiye'nin bundan sonraki yapılaşma sürecine ilişkin görüşlerini de anlattı. Erdoğan, röportajda, İstanbul'un tüm güzellikleri ile dünyada eşi ve benzeri olmayan bir şehir olduğunu da sözlerine ekledi.

ŞEHİRLİLER, DESTANSI BİR MÜDÂFAA ÖRNEĞİ GÖSTERDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplam 5 sayfalık söyleşinin yer aldığı yeni sayının önsözünde Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da darbe girişiminde şehirlerin önemine değindi. Türkiye'nin 15 Temmuz'da felaketin eşiğinden döndüğüne dikkat çeken Göksu, “Şehrin kendini savunmasının önemini en iyi bilenlerden biri olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla şehirlerin stratejik mevkilerini tutan şehirlilerimiz,destansı bir müdâfaa örneğini bütün dünyaya gösterdiler" ifadelerine yer verdi.

ŞEHİR VE MÜDÂFAA ÜZERİNE…

Genel Yayın Yönetmenliği’ni Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın yaptığı derginin onuncu sayısında Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerinin şehir ve müdafaa konusunu bütün yönleriyle ele alan çok sayıda makale ve görüşleri yer alıyor.

BURALARDAN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ

Türü bakımından aktüel-hakemli dergi olan Şehir ve Düşünce'nin son sayısı; Esenler Belediyesi’nden, belediyenin ek hizmet binalarından, Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi’nden, Esenler Belediyesi Gençlik ve Bilgi Evleri (ESGEV)'den ve kütüphanelerden ücretsiz olarak temin edilebiliyor. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak