1 yıldır haber olamayan CHP'li vekil tehdit etti

CHP İstanbul Milletvekili Yedekci "Kanal İstanbul'un yapılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

1 yıldır haber olamayan CHP'li vekil tehdit etti
1 yıldır haber olamayan CHP'li vekil tehdit etti
GİRİŞ 24.04.2017 15:40 GÜNCELLEME 24.04.2017 15:40
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun gündemine "torba yasanın" geldiğini belirterek, kendilerinin de bu vesileyle Kanal İstanbul Projesi'nin yasal alt yapısının hazırlanma çalışmalarından haberdar olduklarını söyledi.

"TORBA YASA KANAL İSTANBUL PROJESİ İÇİN HAZIRLANDI"

Yedekci, "torba yasayla" çeşitli kanunlarda değişikliklerin önerildiğini ve hukukun arkadan dolanılmasının söz konusu olduğunu savunarak, "CHP olarak daha önce Anayasa Mahkemesine giderek iptal ettirdiğimiz maddeler tekrar aynı şekliyle getiriliyor ve sanki hiç iptal edilmemiş gibi bir intiba yaratılmaya çalışılıyor. Torba yasanın asıl amacının, su yolu adı altında isimlendirilen Kanal İstanbul Projesi'nin hayata geçirilme çalışması olduğu kanaatindeyiz." diye konuştu.

"HİÇBİR ŞEKİLDE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Kanal İstanbul Projesi'nin İstanbul için ölümcül tehlikeye sahip olduğunu ileri süren Yedekci, proje güzergahı içerisinde yer alan su havzaları, ormanlar ve birinci derece doğal sit alanlarının yok edileceğini öne sürdü. Yedekci, "Biz, hiçbir şekilde Kanal İstanbul'un yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bununla ilgili toplumsal muhalefetin harekete geçeceğine eminiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 136
  • muttalib 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi kızım başka kapıya. efendilerine söyle bu olmaz başka bişey denesinler.
    Cevapla
  • abidin 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlara bak, efendileri ne emir vermiş anlarsın. hadi güzel kızım başka mahallye ..burdan sana kısmet çıkmaz.
    Cevapla
  • muhabber sofi 6 yıl önce Şikayet Et
    engellemeye çalıştığınız projeleri sıraya koyun. çook var.. avrupalı efendilerinize böyle deyin, çook var ve habire yapıp bitiriyorlar nası engellicez diye sorun. öyle rasgele olmaz bak bişi engelleyemiyosunuz. zahten hiç bişi yapamıyosunuz bu gidişle sahipleriniz kızacak hiç mi korkmuyosunuz?
    Cevapla
  • Ersoy21 6 yıl önce Şikayet Et
    Her şeye karşısınız zaten.
    Cevapla
  • furkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz kimsiniz ki bu vatanın topraklarında yapılacak hizmetlere karşı çıkıyorsunuz.İnadına 3.havaalanıda yapılacak hızlı trenlerde yapılmaya devam edecek kanal istanbulda yapılacak.Türkiyenin büyümesine engel olamayacaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini