Abdullah Gül'ün açıklamalarına Baykal'dan cevap

Abdullah Gül'ün "Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri" diye yanıt verdiği Baykal Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuştu.

GİRİŞ 06.05.2017 10:20 GÜNCELLEME 06.05.2017 10:59
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Baykal, "Sayın Gül'ün yaptığı açıklamadan benim çıkardığım sonuç şu: Adalet ve Kalkınma Partisi çevrelerinin biraz kaygıyla karışık olarak gündeme getirdikleri olasılık o kadar da boşuna değilmiş. Yani Sayın Gül'ün böyle bir olasılığı kararlı bir tavırla reddeden bir tutum içinde olmadığı ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan'ın köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

'SORULDU SÖYLEDİM'

"Abdullah Gül'ün açıklamasının hemen ardından Deniz Baykal'la görüşen Hakan, Gül'ün Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamaları sordu

Baykal:  "Ben sizin programınızda izlememiz gereken yol haritasını anlattım. Benim çizdiğim yol haritasında ne Sayın Gül ne de o konumdaki bir kişi yer alıyordu. Ben partimin ilkeleri ve anlayışı doğrultusunda en geniş tabanlı bir adayın belirlenmesini önerdim. Abdullah Gül'ü siz bana sordunuz."

'ONUN BİLECEĞİ İŞTİR DEDİM'

"Söylediğim şudur: Gül'ü sorduğunuzda ben siyasi nezaket ve saygı anlayışı içinde "Böyle bir niyeti varsa ve yüzde 49'un duyarlılıkları ile kendisini bağlantılı kılabiliyor ise o zaman gereken yapılır, onun bileceği iştir" dedim. Sayın Gül'ün yaptığı açıklamadan benim çıkardığım sonuç şu: Adalet ve Kalkınma Partisi çevrelerinin biraz kaygıyla karışık olarak gündeme getirdikleri olasılık o kadar da boşuna değilmiş. Yani Sayın Gül'ün böyle bir olasılığı kararlı bir tavırla reddeden bir tutum içinde olmadığı ortaya çıktı."

'SORUMLUSU BEN DEĞİLİM'

"Gül'ün bu açıklamayı yapmak zorunda kalmasının sorumlusu ben hiçbir şekilde değilim. Bu tamamen kendi ortamında gelişen bir şeydir. Ancak Sayın Gül, öyle anlaşılıyor ki cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bugüne kadar yapılan spekülasyonları ortadan kaldırma niyeti ve kararlılığı içinde değil."

YORUMLAR 74
  • Rambo 6 yıl önce Şikayet Et
    Fitneciler Ak Partide fitne çıkarmaya çalışırken , Önce Fikri Sağlar , arkasında Selin Sayek Böke kendi kalesine golü attılar. Allahından buldular ... Recep Tayyip ERDOĞAN yaşadığı sürece bu davanın tek lideri odur, sonrasını da onun izinden giden yiğitler halleder!
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Referandumda Halkdan tokat yiyen CHP,liler artık kendilerini kurtarmak,Ak Partiyi bölmek için İftira,Fitneye başvurmaya başladılar,. yazık! :)
    Cevapla
  • hüsnü şen 6 yıl önce Şikayet Et
    evet ve hayır diye bir bölünme yok aslında,insanların büyük bir kısmı ne evetçi ne hayırcı,huzur olsun kavga olmasın yeter,zaten çoğumuzda siyasetten çokda anlamayız...
    Cevapla
  • Adam 6 yıl önce Şikayet Et
    Bugün net bir tavır ortaya koyamayanlara; yarım ağızla lafı dolaştıranlara, bu millet sandıkta net bir tavır koyar...Merak etmeyelim...
    Cevapla
  • kıta çavuşu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir aday buluyorsunuz, bulduğunuz adayın adını bile doğru telaffuz edemiyorsunuz. Size kim güvenip de adaylığı kabul eder. Sıkıyorsa sen çık Baykal. Gül ile de oynamayın diken batar elinize ayağınıza....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!