CHP’deki kavgaya rüşvet karıştı

Fikri Sağlar’ın verdiği röportajdan dolayı ihraç talebiyle YDK’ya sevk eden PM üyelerine, belediye başkanlığı ve MYK üyeliği vaatlerinde bulunulduğu ortaya çıktı.

CHP’deki kavgaya rüşvet karıştı
CHP’deki kavgaya rüşvet karıştı
GİRİŞ 09.05.2017 09:16 GÜNCELLEME 09.05.2017 09:39
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Mersin Milletvekili Fikri Sağlar için toplanan PM üyelerinin yaklaşık 7 saat süren toplantısının detaylarına Akşam'dan Ercan Öztürk ulaştı. Önceki gün yapılan PM toplantısına Manisa Milletvekili Özgür Özel’le İstanbul Milletvekili Ali Özcan’ın tartışmaları damga vurdu. Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin istifasının ardından gözler Özgür Özel’e çevrilmişti. Sayek’in Özel’le birlikte CHP’de ‘Eşbaşkanlık’ çalışmaları yaptığı partide herkes tarafınca biliniyordu. Özcan, “Özgür Bey bu partide başkan olmak çok zor. Bunu biliyorsun değil mi?” diye çıkıştı. 

VAATLER YDK KARARI GETİRDİ 

Sağlar’ın Akşam'a röportaj vermesiyle disipline sevk edilmek istenmesine herkes tepki gösterse de bazı PM üyelerinin 90 derece dönüş yaptı. PM öncesi Gürsel Tekin’in verdiği röportajda Sağlar’ı eleştirip Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmasını 

Bir MYK üyesi, “Tekin, Deniz Baykal’ın en yakın adamıydı. Bir anda Kılıçdaroğlu’nun sağ kolu oldu. İBB Başkanlığı adaylığı bekliyor. Çıkışının altında yatan neden bu. Ancak aynı görev için Akif Hamza Çebi de mücadele ediyor” dedi. 

ALTAY VE TOPRAK RÜŞVET DAĞITIYOR 

Partililerin aforoz ettiği Erdoğan Toprak yeni MYK üyelerinin belirlenmesinde etkin isim. Aynı MYK üyesi, “Toprak’ın hayali Bakırköy Belediye Başkanlığı. Toprak gibi Engin Altay da garanti bir ilçeden aday olmak istiyor. Toprak diğer ilçeleri de bazı PM üyelerine vaat etti. Beşiktaş, Kadıköy ve Sarıyer Belediyeleri için 5-6 PM üyesinin iştahını kabartıyor. Altay’ın, Fikri Sağlar’ı yerden yere vurmasının nedeni budur. Bazılarına da MYK üyelikleri teklif edildi. Zaten Kılıçdaroğlu’nun en büyük rüşveti MYK üyeliği olmuştur. O nedenle sessiz kalıyorlar. Bu kişiler aday yapılmazsa görün bak ortalığı nasıl karıştıracaklar” dedi.

Özür isteğini geri çevirdi 

CHP’de Akşam’a röportaj verdiği için YDK’ya sevk edilen Fikri Sağlar’a PM üyelerinden özür dilenmesi istendi. Sağlar’ın bu isteğe olumsuz yanıt verdiği öğrenildi. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Emre Çam’ın, CHP’li Sağlar'ın açıklamasına düşünce özgürlüğü kapsamında sahip çıktığı gözlendi. PM'de Sağlar'ın ihraç edilmemesi için oy kullananlar şöyle: Gülseren Onanç, Canan Kaftancıoğlu, İlhan Cihaner, Ali Özgündüz, Mehmet Ali Çelebi, Orhan Sarıbal, Emre Çam.

Böke'nin görevi Erdoğdu'ya mı verilecek?

Selin Sayek Böke’nin istifa etmesinin ardından Kılıçdaroğlu, göreve Aykut Erdoğdu’yu düşünüyor. Erdoğdu’nun, Sağlar için yapılan oylamada “Evet” demesi bazı PM üyelerinin tepkisini çekti. Erdoğdu’nun dışında PM’de ihraç için el kaldıran bazı üyeler ise şunlar: Engin Altay, Veli Ağbaba, Tekin Bingöl, Sezgin Tanrıkulu, Ali Özcan, Eren Erdem, Sera Kadıgil, Ferihan Karasu, Yasemin Öney Cankurtaran, Sibel Özdemir, Çetin Soysal, Tuğba Ütebay, Zeki Kılıçarslan, Kadir Gökmen Öğüt.  

Emek verenleri görmezden geliyorsunuz!

PM Üyesi Ferihan Karasu, Böke’yi CHP’ye kazandıran Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi: PM içinde örgüt tabanından gelen çok arkadaşımız var. Biz emek veriyoruz siz Selin Sayek Böke gibi isimleri partiye getiriyorsunuz. Emek verenleri değil vermeyenleri büyütüyorsunuz. 

Böke’nin parti görevlerinden istifa etmesi diğer PM üyelerinden Eren Erdem ile Tekin Bingöl’ün de tepkisini çekti. Yapılan eleştirilerden biri ise “2 yıldır partinin hangi kararını veto ettiniz?” sorusuna Böke sessiz kaldı.

YORUMLAR 28
  • yarar 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda bir tek halka ve ülkeye yararlı işler yoktur
    Cevapla
  • Hasan doğru 6 yıl önce Şikayet Et
    Chp= rüşvet + yolsuzluk + terör destekçisi + hainlik + yalancılık + yıkım. Daha kelimelerle ifadesi imkansız ne kötü haller varsa hepsi bu partide.
    Cevapla
  • mehmet niyazi 6 yıl önce Şikayet Et
    dürüstlük sadece bunlarda edebiyat
    Cevapla
  • Abdullah ÖZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Entrikalar ile Makam,Mevki kapma olayına artık midem bulanıyor...CHP ,şimde Batılı parti mi oluyor,yoksa şark kurnazı vasıfsızlar partisi mi?
    Cevapla
  • HASAN 6 yıl önce Şikayet Et
    baykal yerini sağlamlaştırmıştı,ta ki kaset olayına kadar,sıra kemalde o da baykal yolunda,koltuğunu korumak için elinden geleni yapıyor,ne de olsa koltuk demek bal demek, tutan da parmağını yalar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor