Baykal'dan Abdullah Gül'e yanıt

Deniz Baykal, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'ciddiye almadım' sözüne yanıt verdi.

GİRİŞ 11.05.2017 07:03 GÜNCELLEME 11.05.2017 09:42
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Baykal, Gül'ün açıklamalarına yönelik olarak "Ben Türkiye hesabı ile meşgulüm. Abdullah Gül benim cumhurbaşkanı adayım değildir, onun cumhurbaşkanı olmasına karşı çıktım ve bununla iftihar ediyorum'' ifadelerini kullandı. 

Ben bir modelin peşindeyim. Bir modeli anlatmaya çalışıyorum. Ahmet Hakan arkadaşımız o ismi telaffuz etti 'Buna ne dersin' diye. Ben modelin penceresinden baktım. Kendi duygularım, tercihlerim penceresinden bakmadım. Ben 'Evet uygundur, ben aday olarak öngörüyorum, olabilir' gibi bir şey demedim. Ben model ortaya koydum. 'O modele Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin temelini oluşturduğu bir 1,5-2 milyonluk seçmen kitlesine 'hayır bloku'nun sözcüsü olmaya aklını yatırır, buradan bu oyu alabilirse düşünülür' dedim. Benim tercihim olarak değil. Benim öyle bir tercihimin olmadığı çok açık. Ben ikide bir görüş değiştiren bir insan değilim. Nitekim o cevabımda sayın Gül de diyor ki "Biz onun tutumunu biliyoruz geçmişten" Doğrudur biliyor ben aynı noktadayım. Hiçbir şekilde benim cumhurbaşkanı adayım değildi. Benim böyle bir önerim olamaz. Ama ben kendi tercihimi orada ifade etme durumunda değilim. Ben bir modeli anlatıyorum.

O modelin içinde Saadet Partisi'nin sayın Genel Başkanı da olabilir 'Ben de adayım' diye, başkası da olabilir. Bu, benim onu desteklediğim anlamına gelmez. Bakın şimdi işbirliği yapmak için cuma günü sayın Genel Başkan, Saadet Genel Başkanı'nı ziyaret edecek. Saadet Partisi'nin anlayışına saygı duyuyoruz. Ama ben o anlayışı cumhurbaşkanlığına taşıma niyetinde değilim. BU ayrı bir iş. Bunu Saadet Partisi'nin Genel Başkanı da bilir ama ben onun duyarlılıklarına saygı duyarım. Onun inancına saygı duyarım. Onun kendisini ifade etme imkanını olabildiğince sahiplenirim. Cumhrubaşkanlığı kurumunun onun anlayışıyla etkilenmesini doğru karşılarım. O da çünkü o sürecin bir parçasıdır benim gözümde, o ayrı bir iş.

GÜL'ÜN 'CİDDİYE ALMADIM' SÖZLERİ KENDİ TAKDİRİ

Ama Abdullah Bey ile hiç böyle bir ilişkimiz yok. O bakımdan doğrudur ama sayın Gül'ün 'Ciddiye almadım' sözleri kendi takdiridir. Onu ciddiye alanlar belli, onun ciddiye aldıkları belli. O dünyaya ilişkin bir şey söylemem. Ben parti içi hesapla meşgul değilim.

GÜL BENİM CUMHURBAŞKANI ADAYIM DEĞİLDİR

Ben Türkiye hesabı ile meşgulüm. Abdullah Gül benim cumhurbaşkanı adayım değildir, onun cumhurbaşkanı olmasına karşı çıktım ve bununla iftihar ediyorum. Bundan sonra için de hiçbir şekilde benim öneriyor olmam söz konusu değil. Ben hem bir yandan onu önermek hem bir yandan onun adaylığını etkisizleştirmekle suçlanıyorum falan.

Bütün bunları bir kenara bırakalım ama bir noktayı söylemeliyim; Abdullah Bey birkaç gün önce babasını kaybetti. Önce kendisine acı kaybı dolayısıyla başsağlığı dileklerimi ve taziye duygularımı ifade etmek istiyorum, Allah rahmet eylesin.

YORUMLAR 55
  • HAKKI 6 yıl önce Şikayet Et
    Sn.Abdullah Gül akıllı bir insan olduğu kanaatindeyim. tarihe ismet inönü gibi geçmesini istemiyecektir.
    Cevapla
  • Mikdat Bal 6 yıl önce Şikayet Et
    kedinin ulaşamadığı ciğere mundar demesi gibi olmuş :)
    Cevapla
  • umut ay 6 yıl önce Şikayet Et
    he he bizde yadik
    Cevapla
  • Aday 6 yıl önce Şikayet Et
    Ortak aday belli Teklif Meral Akşener e gidecek Saadet alt yapı hazırladı
    Cevapla
  • son osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    dünden bugüne ne değişti şimdi de adam gibi adamların peşine düşmüşsünüz siz daha çok aday ararsınız haaa ekmelettin var, çakma saadetçiler var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı