Teşkilatlara taze kan

3. olağanüstü kongresini yapan AK Parti’de gözler il, ilçe kongrelerine çevrildi. Ramazan ayından sonra sırasıyla kongrelere startı verilecek ve kan değişimine gidilecek.

Teşkilatlara taze kan
Teşkilatlara taze kan
GİRİŞ 24.05.2017 07:30 GÜNCELLEME 24.05.2017 07:30

3’ncü Olağanüstü Kongresini yapan AK Parti’de kongre heyecanı Ramazan ayından sonra da sürecek. Sırasıyla belde, ilçe ve il kongreleri yapılmaya başlanacak. Bu kongrelerde teşkilatlarda yenilenmeler başlayacak. 18-25 yaş aralığındaki gençler siyaset yapma imkanı bulacak. Bu süreçte hem teşkilat hem de belediye başkanları sıkı denetimden geçecek. Kavga eden, dedikodu üreten ile yollar ayrılacak.

SIKI DENETİM YOLDA

Bu süreçte tüm teşkilat sıkı denetimden geçirilecek. AK Parti Genel Merkezi de bu konuda illerle ilgili bir çalışma yürütecek. Adeta teşkilatın karnesi çıkarılacak. Yapılan çalışma neticesinde kavga edenler başta olmak üzere, dedikodu üretenler ile yollar ayrılacak. İlçe ve il kongrelerinin tamamlanmasının ardından AK Parti’nin 6’ncı Olağan Büyük Kongresi yapılacak. Kongre bu yıl sonuna yetişmemesi halinde önümüzdeki yıl yapılacak. Erdoğan, kongrelerde teşkilatını alttan üste doğru yenileyecek.

GENÇLER ÖN SAFA

18-25 yaş aralığında gençler siyaset yapma imkanı bulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yenilediği kadrolarla 2019 seçimlerine gidecek. AK Parti belediye başkanlarını da mercek altına alacak. Belediye başkanlarını halka soracak olan genel merkez, halkın talepleri doğrultusunda adım atacak. Sözünde durmayan, hizmetleri aksatan belediye başkanları önce uyarılacak, uyarılara rağmen aynı hareketleri sergilemeleri halinde parti ile yollar ayrılacak.

2002 RUHU YENİDEN

Öte yandan, referandum sonuçları ile ilgili yapılan kamuoyu yoklamalarında vatandaşın gündeme getirdiği sorun alanları tek tek tespit edildi. 2019 seçimlerine giderken bu sorun alanlarını ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atacak olan AK Parti, bir yandan da Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin kafalarda kalan soru işaretlerini de anlatacak. Yüzde 48.5’lik kesim ile sürekli irtibat halinde olunacak. Köylere kadar inerek diyalog kapıları 2002 ruhu gibi tekrar açılacak. Vatandaşın beklentileri kosunuda ise sık sık kamuoyu çalışmaları yapılacak.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı