Bakanlar Kurulu sonrası İncirlik açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

GİRİŞ 05.06.2017 19:06 GÜNCELLEME 06.06.2017 08:05
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Beştepe'deki kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Hükümet sözcüsü Kurtulmuş, "Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'e Türkiye'nin hassasiyetleri hatırlatıldı. İncirlik üssü Türk üssüdür. Konya'daki üs ise NATO üssüdür. Şartlar dolayısıyla İncirlik üssüne heyet ziyareti şimdilik uygun değil" dedi.

TERÖRLE MÜCADELE

Son 29 yılda dönemsel olarak örgüte katılımın en az olduğu dönem, bu Ocak-Mayıs ayı arasındaki dönem olmuştur önceki yıllara kıyasla. Bir önceki yıla kıyasla da bu dönemde örgüte katılanların sayısında yaklaşık yüzde 90'lık azalmanın ortaya çıktığı anlaşılmıştır. İnşallah en kısa süre içerisinde başta PKK terörü olmak üzere, bütün terör örgütleri milletimizin, güvenlik kuvvetlerimizin bu kararlı tutumları karşısında diz çökecekler ve inşallah terör Türkiye'nin gündeminden uzaklaştırılacak ya da gündemin en alt sıralarına atılacaktır.

Mahrem imamlardan ya da mahrem yapılanmanın içerisinde var olanlardan bir kısmı etkin pişmanlık yasasından istifade etmek için itirafçı olmuşlar ve çok sayıda önemli bilgiyi soruşturmalar sırasında savcılara vermişlerdir.



İNCİRLİK AÇIKLAMASI

(Almanya'nın İncirlik Üssü'nden çekileceği iddiası) İncirlik bir Türk üssü, altını bir kere daha çizmek isterim. İncirlik'in yönetimi tamamen Türkiye'nin kontrolündedir. Dolayısıyla burada biz şimdilik, ortadaki bu meseleler dururken bir Alman heyetinin İncirlik Üssü'ne gelmesinin doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu tabii kendi kararlarıdır, bundan sonra İncirlik Üssü'nden çekilip çekilmeme kararı tamamıyla Almanya'nın tek taraflı olarak alacağı bir karardır. O karara bizim söyleyecek bir şeyimiz yok.

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNİ MEŞGUL ETMEMİZE GEREK YOK

Kabine revizyonu ile ilgili soruyu da cevaplayan Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş şunları söyledi: "Her hükümetin bir hedefi var, gitmek istediği bir istikamet var, hükümet programı var. Bu hükümet programı çerçevesinde, şöyle değil de böyle olsun diye karar verilirse bu yapılır. Bunun üzerine konuşmaya hakikaten gerek yok, Türkiye'nin gündemini de meşgul etmemize gerek yok."

YORUMLAR 15
  • nokta 6 yıl önce Şikayet Et
    biz biliriz sizin nokltalarınızı geçiniz efendim geçiniz. bu saatten sonra Allah bir dediğinizden başka hiç birşeye inanmayız. nokta
    Cevapla
  • İrfan öz 6 yıl önce Şikayet Et
    Anca giderler.......
    Cevapla
  • vatan bekçisi 6 yıl önce Şikayet Et
    ünce terüristleri iade edin sonra ziyareti düşünürüz hans.
    Cevapla
  • Tavsiyeci 6 yıl önce Şikayet Et
    pkk'ya tavsiye, almanya'da kendinize bir yurt kurun. Bak sizi orada çok seviyorlar hem. Zaten avrupa'da Çin mahalleleri var, hemde çok. Başka memleketlerin de böyle yerleri var. Ayrıca avrupa da gidip başka yerlerde kendine bölge ayırır, mesela Hong-kong vs. pkk da onlara çok yakışır.
    Cevapla
  • MilleT 6 yıl önce Şikayet Et
    Yollayın NOKTA.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor