Erdoğan'dan yürüyüşe çarpıcı benzetme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, medya temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Erdoğan iftarın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 17.06.2017 22:27 GÜNCELLEME 18.06.2017 07:54
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, medya temsilcileri ile iftar programında yaptığı konuşmada, Sizler eğer kalkıp da, 'TEM'i veya E-5'i de işgal ederiz' filan diyecek olursanız o zaman durum aynı 15 Temmuz'a dönüşür ki, ona da tabii müsaade etmek gibi bir lüksümüz asla yok. Zaten yapılan iş şu an hukuki değildir, onu da söyleyeyim. Bunu yasal yollardan, böyle bir adımı atmak suretiyle gidişiniz şu andaki hükümetimizin bir inceliğidir, daha da ileri gidiyorum bir lütfudur." dedi.



Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

'15 TEMMUZDAKİLERDEN NE FARKINIZ VAR'


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözü olanın bunu Meclis'te ifade etmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:"Mahkeme kararına itirazın da usulleri bellidir. Bunun dışında bir hareket tarzının, ne ülkeye ne millete ne de adaletin tecellisine bir katkısı olmayacaktır. Zira biz ülkemizi güçlü kılmak istiyorsak, biz bu ülkeyi birlik, beraberlik içinde muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak istiyorsak, o zaman ülkeyi karıştırmanın hiç bir anlamı yoktur. Sizin gibi 15 Temmuz'da da bunu yapanlar oldu. Sizin 15 Temmuz'dakilerden ne farkınız var? Onların elinde F-16 'lar vardı. Helikopter ile saldırıyorlardı, tanklarla, toplarla saldırıyorlardı. Sizlerde şu anda yollarda yürüyüşleri yapıyorsunuz. Akşam da karavanlarda istirahat ediyorsunuz işte olay bu. Sizler eğer kalkıp da 'TEM'i veya E-5'i de işgal ederiz.' filan diyecek olursanız o zaman durum aynı 15 Temmuz'a dönüşür ki ona da tabii müsaade etmek gibi bir lüksümüz asla yok. Zaten yapılan iş şu an hukuki değildir, onu da söyleyeyim. Bunu yasal yollardan, böyle bir adımı atmak suretiyle gidişiniz şu andaki hükümetimizin bir inceliğidir, daha da ileri gidiyorum bir lütfudur. Bunun da çerçevesi içerisinde devamı ama bu şekilde kalkıp da gerek ulusal gerek uluslararası bazda özellikle ülkemizi özgürlüklerin olmadığı bir ülke havasında yansıtmanın gayreti içine girmek asla bu ülkeye bir şey kazandıramayacağı gibi kendilerine de bir şey kazandırmayacaktır. Bunu bir tehdit yolu olarak düşünüyorlarsa hiç mi hiç kazandırmayacaktır. Zira her şey ortada

Maalesef bizler ülkemizde senelerce haber yerine özellikle de dezenformasyonla ağır bir propanganda programıyla hep karşı karşıya kaldık. Bilhassa medya dünyasının köşe başlarında bulunanlar, ellerindeki bütün gücü milletin sesini duyurmak için demokrasinin gelişmesi için değil, özellikle de kendi ideallerini yansıtabilmek, bunu özellikle ısrarla devam ettirebilmek amacıyla kullandılar. Medya, halk adına kamuoyu oluşturan bir kuvvet olmaktan ziyade kendisini siyasetin, yargının, yasamanın, yürütmenin özellikle yerine koyan bir konumda olmuştur

ÖZGÜRLÜKLERİN DE SINIRI VARDIR

Özgürlük dediğimiz şey, sınırsız hürriyetin olduğu bir şey değildir. Özgürlüklerin de bir sınırı vardır. Benim özgürlük alanıma kadar bir özgürlük... Ben de kalkıp sınırsız birözgürlüğe sahip olduğumu söyleyemem. Ben de bir başkasının özgürlük alanının sınırına kadar bunu kullanabilirim, daha ileri gitmem mümkün değil. Batı'daki bazı kuruluşlar sürekli bize gelirler hapisteki gazeteciler teranesi, tutturmuş gidiyorlar. Biz yurt dışına çıktığımızda aynı şeyi söylüyorlar; 'Sizincezaevlerinde çok tutuklu gazeteci var.' Bugün ülkemizde, Bakanlığımızın rakamlarını veriyorum,mesleğini gazeteci olarak ifade ederek cezaevinde bulunan 177 kişiden sadece 2'si sarı basın kartı sahibidir. Bu 177 kişiden biri cinayet suçundan, diğerleri de terör örgütleriyle olan ilişkileri sebebiyle cezaevinde bulunuyor. Bunu öyle bir dezenformasyonla Batı dünyasına bildiriyorlar ki Batı dünyası da alıyor onunla bizim önümüze geliyor.

MEDYA DÜNYASI HUKUKA BAĞLI OLMAK ZORUNDA

İktidarlarımız döneminde diğer alanlarda olduğu gibi medya sektöründe de farklı seslerin, farklı görüşlerin dillendirilmesine özellikle imkan sağlamaya gayret ettik. Ayrıcalıklarını kaybedenler bundan rahatsız olsalar da bugün medyamızın daha renkli, daha demokratik daha çoğulcu olduğunu bir muhakkaktır, bir gerçektir. Demokraside ulaştığımız seviye itibarıyla ülkemizde artık hiç kimse milli iradeyi yok sayamaz. Kendini milletin ve seçtiklerinin üstünde göremez. Türkiye'de anayasa ve yasalar herkes için bağlayıcıdır. Nasıl siyasetçiler hukuk içinde hareket etmek zorundaysa şüphesiz ki gazetecilerin, medya dünyası mensuplarını aynı şekilde hukuka bağlı kalmak zorunda olduğu bir Türkiye'de yaşıyoruz.

'GAZETECİLİKLE BAĞDAŞMAZ'

Milletin bütün sırlarını, menfaatini, bu şekilde yer ile yeksan etmek kimsenin haddine değildir. Uluslararası karalama kampanyalarına kalemşörlük yapmak da gazetecilik değildir. Hele hele FETÖ'cülerin servis ettiği çarpıtmalar üzerinden devleti, devletin güvenliğini, ülkenin geleceğini hedef almak asla gazetecilikle bağdaşmaz. Bugün ortalığı ayağa kaldıranlar, nümayişle suç bastırmaya çalışmak yerine öncelikle kendilerini hesaba çekmeli, FETÖ ile iş birliklerini sorgulamalıdırlar. Hukuk önünde hiç kimse layüsel değildir, dokunulmaz asla değildir. Kendi istedikleri kararlar çıkmadığında yargı kurumuna saldıranlar en büyük zararı bu ülkeye veriyorlar. Unutmayın adalet yollarda değil, adliye binalarında aranır.

'GERÇEKÇİ OLALIM'

Terör örgütü mensuplarıyla iş birliği içinde hukuku çiğnemenin, milli güvenliği tehdit eden eylemlere girişmenin elbette bir müeyyidesi olacaktır. Dünyanın hiç bir ülkesinde devlet sırlarını yasa dışı yollarla, tahrif ederek, eğip bükerek sözüm ona haberleştirmek gazetecilik faaliyetiolarak görülemez, gerçekçi olalım.

Yerli ve Milli olarak milletimizn menfati olduğu yerde bana göre diğerleri teferruattır. Halkımızın moralinin yüksek tutulması sizlerle beraber olacaktır.

'BENİM ÖZELLİKLE RİCAM...'

Benim özellikle bir başka ricam da şudur, gerçekten sizler gerek hükümetimizle gerek şahsımla, ne konuşuyorsam, aynı şeyi konuşmak zorunda değilsiniz ama bir şeyi özellikle rica ediyorum o da şudur: Yerli ve milli olarak ülkemizin ve milletimizin menfaatinin olduğu yerde bana göre diğerleri teferruattır. Buna bizim dikkat etmemiz lazım. İşte şu anda dağlarda olanlarla dağlara kaçırılanlar ve onların verdiği desteklerle ülkemizi hala karıştırmanın gayreti içinde olanlar, ekonomide ciddi bir sıçramanın işaretlerinin ortaya çıktığı bir dönemde bunun bize kazandıracağı hiçbir şey yoktur. İşte ilk çeyrekte yüzde 5 gibi bir büyümenin yakalandığı Türkiye, artık 2017'yi çok daha farklı bir şekilde inanıyorum ki oranlarını yükselterek gerçekleştirecektir. İhracatta bugün de söyledim inşallah şu andaki işaretler 155 milyar doları gösteriyor. Ben onun da üzerine inşallah çıkacağımıza inanıyorum. Koşuyoruz, koşturuyoruz, daha iyi bir yere varacağız. Tabii bu da bize yetmiyor, çünkü 2023 hedeflerimiz çok büyük

YORUMLAR 31
  • sosyolog 6 yıl önce Şikayet Et
    chpye parti olarak baktığınız sürece bu kötülük her zaman devam edecektir
    Cevapla
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Chp müdürü yeni bir projeyi oynuyor.Ayrıca ihanet soruşturmasında sıra kendisine geldiği için kaos çıkarmaya çalışıyor.Yollarda protesto edilmeli.
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Üst Akılın yeni planları devreye sokuldu? 15 Temmuz süreci devam ediyor!?
    Cevapla
  • komedi 6 yıl önce Şikayet Et
    birisi bu kemale adalet nedir? ne ise yarar? nerelerde kullanilir? ogretsin... en onemliside hak edene hakkini vermektir; hakliya kakkini, sucluya cezasini vermektir. iste adalet budur. adalet adalet diye bagirmaklan suclu temize cikmaz. cezasi dusmez. bunu bilmeyen adam benim meclisime girmesin. birde benim vekilim olacakmis. benim adalet dusmani demokrasi dusmani vekilim olmaz olsun. bak kemal millet vekili unvanini degis hainlervekili yazdir kendine. cunku ben milletim sen benim vekikim olamazsin. artik iade et milletin vekilligini. lutfen.
    Cevapla
  • Mehmet Yucesoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Bazi aciklamalar maksadi asmis durumda. Bu yuruyus bence ulkede ciddi calkalanma yaratabilir. Bence sayin CB bunu ciddiye almali. KK veya CHP oldugu icin degil arkasinda gercekte destek olan ciddi bir kesim oldugu icin ciddiye almali. Adalet su an guven vermiyor.
    Cevapla
  • musa 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten katılımda çok az bari amele pazarından adam tutsalar issizlik oranları da azalmış olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı