HDP'li vekillere 5'er yıl hapis istemi

HDP Ağrı milletvekilleri Dirayet Taşdemir ve Berdan Öztürk hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

HDP'li vekillere 5'er yıl hapis istemi
HDP'li vekillere 5'er yıl hapis istemi
GİRİŞ 10.07.2017 11:55 GÜNCELLEME 10.07.2017 11:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülüp Erzurum'un Tekman ilçesinde defnedilen bir teröristin de aralarında bulunduğu 5 PKK'lı teröristin cenazelerine katıldıkları tespit edilen HDP Ağrı milletvekilleri Dirayet Taşdemir ve Berdan Öztürk hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Erzurum'daki Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığının, Şırnak'ın Cizre ilçesinde, güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen ve terör örgütü PKK adına faaliyet yürüten Özgür Kadın Kongresi üyesi Berjin Demirkaya'nın Erzurum'un Tekman ilçesindeki cenaze törenine katıldıkları belirlenen HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, HDP Ağrı Milletvekilleri Berdan Öztürk ve Dirayet Taşdemir hakkında başlattığı soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucu hazırlanan 5 sayfalık iddianamenin Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesiyle Öztürk ile Taşdemir hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan dava açıldı. Özkan'ın dosyası ise Muş milletvekili olması ve hakkında Muş Cumhuriyet Başsavcılığında benzer soruşturmalar bulunması sebebiyle ayrıldı.

İddianamede, Demirkaya'nın cenazesinin Mardin Belediyesine ait cenaze nakil aracıyla Tekman ilçesi Geçit Mahallesine getirilmesi sonrası milletvekilleri Özkan ve Öztürk ile Taşdemir'in de cenazeye katıldığı aktarıldı.

Görüntülerin çözümlenmesi sonucu Taşdemir'in taziye çadırında, "Süreç eski süreç değil, artık Kürtler kendi kendilerini yönetecekler", "Halk asla boyun eğmeyecek" şeklinde başlayıp devam eden konuşmalar yaptığı anlatılan iddianamede, sanıklar Öztürk ve Taşdemir'e savunmalarının alınması için talimat yazılmasına rağmen ifade vermek üzere müracaat etmedikleri kaydedildi.

İddianamede, ülke genelindeki araştırmada da Taşdemir'in İran uyruklu "Bager Cudi" kod adlı Elemhuli Asebla, Öztürk'ün de "Zinarin İrtikam" kod adlı Güler Yarıcı isimli teröristlerin cenazelerinin yanı sıra her iki sanığın "Simko Tendürek" kod adlı Adem Özhan ile "Şiyar" kod adlı Şervan Alkan adlı PKK mensuplarının cenazelerinin karşılanmasına ve defin işlemlerine katıldığının tespit edildiğine dikkat çekildi.

YORUMLAR 4
  • cem 6 yıl önce Şikayet Et
    5 olmaz ya gerçekten gülinç ömür boyu kodes marş marş
    Cevapla
  • JAX 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne saçma sapan adelet sistemidir? Adam devleti ortadan kaldırmayı planlayan terör örgütünün üyesi olacak, Van'da çıkıp "Türkiye bu topraklardan defolup giidecek" diyecek ve sadece 5 sene yatacak öyle mi? Ben böyle adalete karşıyım. Vatana ihanet bu kadar ucuz olmamalı
    Cevapla
  • furkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Olması gerekenler yavaş yavaş yapılıyor.milletin gözü önünde teröristlere destek yapıyorlardı hatta meclise kadar girmişler güyo demokrasi özgürlük diye açık açık destek veriyorlardı.Şu anda aynısını kılıçdaroğluda yapıyor.inşaallah vatana kim ihanet edrse cezası verilsin ki şehitlerimiz rahat uyusun
    Cevapla
  • sansarı 6 yıl önce Şikayet Et
    yetmez...50 yıl olsun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'