Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların hepsi yalan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü öncesi BBC'ye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların hepsi yalan
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların hepsi yalan
GİRİŞ 14.07.2017 08:47 GÜNCELLEME 14.07.2017 08:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul'da BBC'nin HARDtalk programından Zainab Badawi'ye özel bir mülakat veren Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin "sözde bir adalet yürüyüşü" gerçekleştirdiğini, son mitingine de sadece 170 bin kişinin katıldığını söyledi.

Erdoğan, 'CHP zihniyetinin hep PKK terör örgütü ile beraber hareket ettiğini' belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi sonrası tutuklanan, işten atılan ya da açığa alınan yaklaşık 200 bin kişi ile ilgili bir soruya "Terör örgütünün mensupları olanları devlet niye beslesin?" yanıtını verdi. Erdoğan, Katar krizi ile ilgili olarak ise "Türkiye bu bölgede asla Müslümanın Müslümana kırdırılmasını istemez" dedi.

İŞTE KONUŞMADAN SATIR BAŞLARI
 
* Bu tamamıyla sözde bir adalet yürüyüşüdür. Ve bu sözde adalet yürüyüşünün ortalaması bellidir. Bunun ortalaması bazen 500 olmuş, bazen 1000 olmuş, bazen 1500 olmuş bu kadar. Bakın bütün bunların bu yürüyüş esnasında hükümetimiz her türlü güvenlik önlemini sağladı. Bu güvenlik içinde bu yürüyüşü yaptılar. Ve gelip de en son topladıkları mitingdeki kalabalık nedir? O kalabalık da ortada. Bakın toplam, İstanbul dışında otobüslerle gelenlerle birlikte topladıkları 170 bin kişi.
 
* Biz bir 7 Ağustos mitingi yaptık. Ve 2 milyon insan orada toplandı. Aramızdaki fark budur. Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak, hükümetimiz, hükümet olarak bugüne kadar kimsenin önünü kesmemiştir. Kimsenin demokratik haklarını engellememiştir.
 
* Şimdi hiçbir zaman bu ana muhalefet, Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti ve onlarla beraber hareket edenler, PKK terör örgütü, bunlar hep beraber hareket ettiler. Bunlar hiçbir zaman bir birlik ruhunda bütünleşmemişlerdir. Bunlar her zaman ayrılıkçı olmuşlardır. Ve ana muhalefet, şu anda terör örgütü ile birlikte hareket etmiştir. Ve aşırı uçlar beraber hareket etmişlerdir. Dolayısıyla bunların böyle bir birlik ruhunda bulunması da bundan sonra zaten söz konusu olmayacaktır. Asıl demokratik mücadeleyi de şu anda iktidar partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi, Parlamento'da gayet açık ne şekilde ortaya koymaktadır.
 
'DÜNYAYI KANDIRMAYALIM'
 
*Şu anda Türkiye'de bu kadar muhalif gazeteciler, işte bu yürüyüşü yapma esnasında bütün yazılanlar çizilenler, her türlü hakaretler hepsi ortada. Şu anda içeride olanların gazetecilik sıfatı yok. Bunlar ya terör örgütüyle beraber hareket etmişlerdir, ya silah bulundurmaktan içeri girmişlerdir. Ya da birçok yerlerde bankamatikleri kırmışlar, buraları soymuşlardır. Ama ceplerinde bir sarı basın kartı değil, gazeteci kartı vardır. Bununla beraber de kendilerinin gazeteci olduğunu iddia etmişlerdir. Ve şu anda da sizin ifade ettiğiniz şekilde 170 tane gazeteci falan içeride yok. Bunların hepsi yalan. Böyle bir şey söz konusu değil.
 
Bunların defaatle açıklamalarını yaptık ve şu anda gerçek manada gazeteci sıfatıyla içeride iki kişi var. Bunun dışında böyle bir şey söz konusu değil. Bu yalanlarla da dünyayı kandırmayalım.
Yargı, Ordu, emniyet, basına sızmak suretiyle çatı ile böyle bir çete oluşturuldu. Bu çete ile de bu darbe girişiminde bulunuldu. Soruyorum; bir devleti yıkmak için böyle bir çalışmayı hep birlikte böyle bir çalışmayı hep beraber yapacaklar sonra da sonra da gazetecilik kimliğine sığınarak kendilerini kurtaracaklar. Böyle bir şey söz konusu değil. Biz bu konuda kimsenin yazdığından, çizdiğinden ne korktuğumuz ne de çekindiğimiz yok.

YORUMLAR 6
  • emre3294 6 yıl önce Şikayet Et
    diline sağlık reis.
    Cevapla
  • halil 6 yıl önce Şikayet Et
    büyüksün reis,büyüksün sayın bahçeli,birlik beraberlik içerisinde inşallah bütün düşmanların oyununu bozacağız.lütfen birlik beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı uyanık ve dikkatli olalım.
    Cevapla
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilmiyorum bu belgesel tr.de yayinlandimi,hitler ve onu seven milyonlarca kadinlar,a.h. balkonda kendini sevenlere el salladiginda... kadinlarin ona bakislari her sorunun cevabini vermektedir,kadin hisseder ve yanilmaz!iste bunun icindir ki sn. Cb. Rte.bu mertebeye ulasmistir,bir LIDER DIR!
    Cevapla
  • Tr-1 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ahlaksizlar G-20 toplantilarinda 30 Gazeteciyi tehlikeliler diye iceri bile almadilar Bunlardan hic bahsedmiyorlar.
    Cevapla
  • R.T.E 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğer senin kıymetini anlayıp bir seçim daha kazanirsan şu devleti kimse artık tutamaz. Uzun adam sana muhtacız. Dik dur eğilme bu millet seninle...
    Cevapla
  • Sen 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle san
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar