Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir? Aslen nereli biyografisi?

Kabine revizyonu sonrası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir? Sürpriz isim olarak ön plana çıkan Ahmet Eşref Fakıbaba kaç yaşındadır ve aslen nerelidir?

Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir? Aslen nereli biyografisi?
Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir? Aslen nereli biyografisi?
GİRİŞ 20.07.2017 09:11 GÜNCELLEME 20.07.2017 09:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AHMET EŞREF FAKIBABA KİMDİR?

Başbakan Binali Yıldırımın bugün açıkladığı yeni kabinede yer alan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Faruk Çelik’in yerine gelerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı oldu. Peki, Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir?

6 Aralık 1951’de Birecik’te doğan Fakıbaba Birecik Lisesi’nden mezun olmasının ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girmiştir. 1975 yılında mezun olmuş ve daha sonra 1982’de İstanbul Taksim İlkyardım Hastanesi’nde genel cerrahi uzmanlığını tamamlamıştır.

Iğdır Devlet Hastanesi’nde 2 yıl başhekimlik yaptıktan sonra 1984’de Birecik Devlet Hastanesi’nde göreve başlamıştır. 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesi’nde göreve devam etmiştir. 

28 Mart 2004 yılında TBMM'den geçen Büyükşehir Yasası'ndan sonra büyükşehir olan Şanlıurfa'da Ak Parti’den belediye başkanlığına aday olmuş ve kazanmıştır. 29 Mart 2009’da tekrar aday olmuş ancak bağımsız aday olmuştur. Tekrar seçimi kazanan Fakıbaba sonraki dönemde Saadet Partisi’ne katılmıştır. Numan Kurtulmuş’un Saadet’ten istifa etmesinin ardından o da partiyi bırakmıştır.

AK Parti Grup Toplantısı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti rozetini takmasıyla AK Parti'ye geçti. Ahmet Eşref Fakıbaba evli ve 3 çocuk babasıdır.

YORUMLAR 1
  • MARIA 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam nasildir nedir bilmiyorum ama bu ülkeye cok yönlü,ufku genis,dünya tarimini takip eden adam gibi birisi cok lazim.Köylerden baslamali ISLAHA!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!