The Guardian 'Erdoğan' yalanından geri döndü

The Guardian gazetesi, kendi yaydığı “Kılıçdaroğlu yazınca Erdoğan yazmak istedi” yalanından geri adım atarak tekzip yayımladı.

The Guardian 'Erdoğan' yalanından geri döndü
The Guardian 'Erdoğan' yalanından geri döndü
GİRİŞ 23.07.2017 20:57 GÜNCELLEME 23.07.2017 20:58
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makalesini yayınlayan The Guardian gazetesi, kendi yaydığı “Kılıçdaroğlu yazınca Erdoğan yazmak istedi” yalanından geri adım atarak tekzip yayımladı.

Chadwick, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun yazısını yayımlamamızın ardından Türk hükümeti bize ulaşarak okuyucuların iki tarafı da dinleyebilmesi ve dengeli yayın yapılması için Erdoğan'ın makalesinin yayımlanmasını istedi" iddiasını ortaya atmış, bu ifade bazı medya kuruluşlarında yer bulmuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ

İddiaların web sitesinde yer almasının ardından Cumhurbaşkanlığı, Guardian ile temasa geçti. Gazeteyle yapılan yazışmalarda ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adının hiçbir yerde geçmediği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makalesinin "denge kurmak" amacıyla yayımlanmasının hiçbir zaman talep edilmediği ve Guardian'ın Londra ofisinde bir yanlış anlaşılma olduğu aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makalesini yayımlayan gazete, kendi yaydığı, "Kılıçdaroğlu yazınca Erdoğan da yazmak istedi" iddialarını yalanladı.

'YANLIŞ ANLAŞILMA OLDU'

Gerçeği yansıtmayan bu ifadeler, gazetenin web sitesinde bugün düzeltildi ve ortaya atılan iddianın asılsız olduğu kabul edildi. Chadwick imzasıyla bir açıklama yayımlayan gazete, "yanlış anlaşılma oldu" ifadesine yer verdi.

Gazeteden alınan bilgiye göre, Chadwick'in asılsız iddiaları Guardian'ın pazartesi günü yayımlanacak sayısında yer almayacak.

YORUMLAR 15
  • Semerkand 6 yıl önce Şikayet Et
    Yani bütün Dünya Medyasi icerisinde sadece bu GARDIYAN Gazetesindemi yalan HABER cikti.. Ben Hergün Alaman Gazetelerinde veya Medyasinda Biz Türklere karsi Düsmanlik pompalandigini Okuyor ve görüyorum.. Ama bu duruma hic ses cikaran yok...
    Cevapla
  • kenan birdelioğlan 6 yıl önce Şikayet Et
    haddini bildirmiş reisim helal olsun dünya Türk 'ün önünde eğilecek
    Cevapla
  • Egeliden 6 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu,çoktandır vatana ihanet sularında pervasızca ilerliyor ve bu kafayla giderse milletten torpili yiyip tarihin karanlık sularına gömülmesi yakındır.Gardiyan'ları da kurtaramaz onu.
    Cevapla
  • harun 6 yıl önce Şikayet Et
    REİS dünyada yalan söyleyecek en son kişidir siz işinize bakın
    Cevapla
  • Melisa Sinem 35 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünya medyası Yahudilerin elinde. Bu iblis evlatları İslami kimlik taşıyan herkese saldırıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!