Yıldırım Tuğrul Türkeş kimdir? Kaç yaşında ve aslen nerelidir?

Türk ekonomist, siyasetçi ve Başbakan yardımcısı olan Tuğrul Türkeş kimdir? Kaç yaşında ve aslen nerelidir? İşte, Tuğrul Türkeş’in biyografisi…

Yıldırım Tuğrul Türkeş kimdir? Kaç yaşında ve aslen nerelidir?
Yıldırım Tuğrul Türkeş kimdir? Kaç yaşında ve aslen nerelidir?
GİRİŞ 26.07.2017 11:40 GÜNCELLEME 26.07.2017 11:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş kimdir? Başarılı siyaset adamı Yıldırım Tuğrul Türkeş aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? Türk ekonomist, siyasetçi ve eski Başbakan yardımcısı olan Tuğrul Türkeş'in biyografisi ve hayatı...

YILDIRIM TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?

Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.

Babasının adı Alparslan, annesinin adı ise Muzaffer Şükriye Türkeş’dir.

22 Haziran 1960 tarihinde Milli Birlik Komitesi partisinden çıkarılan babası Alparslan Türkeş’in emekli edilmesinin ardından Yeni Delhi Büyükelçilik Müşaviri olarak Hindistan’a taşındı.

Bu nedenle Tuğrul Türkeş ilkokul eğitimine Hindistan’da devam etti.

Ancak 1963 yılında tekrar Türkiye’ye döndüler.

Türkiye’ye dönmesiyle birlikte eğitimine Ankara Ted Kolejinde devam etti. 1972 yılında lise eğitimini bitirdi.

Üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi bölümünde tamamlayarak mezun oldu.

Ancak bunun öncesinde Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mimarlık bölümünde 2 yıl okudu ama sonrasında okuduğu bölümden vazgeçti.

İngilizce bilgisi olan Tuğrul Türkeş, Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleriyle, Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı.

Tuğrul Türkeş ilk evliliği Süreyya Bilgiç, ikinci evliliğini ise Kadriye Serpil ile yaparak toplamda 2 kere evlilik geçirmiştir.

Süreyya Bilgiç’ten 2, Kadriye Serpil’den ise 1 çocuğu vardır.

Tuğrul Türkeş’in çocuklarının isimleri sırasıyla şunlardır; Muzaffer Şükriye Aliye Türkeş Demir, Osman Said Türkeş, Yıldırım Türkeş, Oğuz Türkeş

Tuğrul Türkeş, PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankası'nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

1997 yılında MHP‘nin kurucusu ve başkanı olan babası Alparslan Türkeş öldüğünde MHP genel başkanlığına aday oldu ama kongrede yapılan seçimde başkanlığı Devlet Bahçeli kazandı.

Bunun üzerine Tuğrul Türkeş, Milliyetçi Hareket Partisinden ayrılarak Aydınlık Türkiye Partisini kurdu. Aydınlık Türkiye Partisinde Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevinde bulundu.

2002 yılında Tansu Çiller‘in başkanı olduğu DYP ile koalisyon yaptı. Fakat, DYP 3 Kasım 2002 seçimlerinde barajı aşamayınca parti genel başkanlığını ve siyaseti bıraktı.

23 Temmuz 2007 tarihinde milletvekili genel seçimlerinden önce MHP başkanı Devlet Bahçeli ile barıştı ve 23. Dönemde Milliyetçi Hareket Partisinden Ankara 1.bölgeden Milletvekili seçildi.

28 Haziran 2011 tarihinde 24. Dönemde tekrar Milliyetçi Hareket Partisinden Ankara Milletvekili seçildi. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği görevine yeniden seçildi.

Aynı dönemde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği yapan Türkeş, 24.Dönem'de de aynı göreve yeniden seçildi.

7 Haziran Genel Seçimleri sonrası Hükümet'in kurulamaması nedeniyle erken seçim kararı alınmasıyla 28 Ağustos 2015 tarihinde Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Geçici Seçim Hükûmeti'ne çağırıldı. MHP'nin geçici seçim hükümetine girmeme kararı alması rağmen Hükümete girdiği için MHP'den ihraç edildi. İhraç kararının ardından AK Parti'ye katılan Türkeş, Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti milletvekili olarak Meclis'e girdi.  Davutoğlu tarafından kurulan 64. Türkiye Hükûmeti'nde Başbakan yardımcısı olarak yer aldı. Davutoğlu'nun istifa etmesinin ardından Binali Yıldırım tarafından 65. Türkiye Hükûmeti'nde de Başbakan Yardımcısı devam etti.

Şu anki 26 Dönemde AK Parti Ankara Milletvekili olarak Başbakan Yardımcısı görevine devam etmektedir.

YORUMLAR 1
  • Bibi. 6 yıl önce Şikayet Et
    Tuğrul Türkeş iyi birisi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...