Yüzde 50'si değişecek!

AK Parti, Erdoğan’ın son dönemde sık sık dikkat çektiği metal yorgunluğunu aşmak için köklü değişime gidiyor. İl ve ilçe kongrelerinde teşkilatların en az yüzde 40-50’si değişecek.

Yüzde 50'si değişecek!
Yüzde 50'si değişecek!
GİRİŞ 16.08.2017 08:09 GÜNCELLEME 16.08.2017 08:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın son dönemde sık sık dile getirdiği metal yorgunluğunu aşmak için düğmeye basıldı. Hafta sonu başlayacak ilçe kongreleri ve ardından gerçekleştirilecek il kongrelerinde teşkilatların yüzde 40-50’si değişecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın metal yorgunluğa işaret ederek verdiği değişim sinyali için düğmeye basıldı. Bu doğrultuda bir ay boyunca kapsamlı bir çalışma yürütülerek, adaylarla ilgili geniş bir rapor hazırlandı. Rapor önceki gün AK Parti’nin MYK toplantısında Erdoğan’a sunuldu. Toplantıda kongre süreçleri detaylı bir şekilde masaya yatırıldı.

KISIR KAVGALAR BİTSİN

Erdoğan’ın kongre sürecinde daha fazla çalışılması gerektiğini belirterek, yenilecek kadrolarda daha çok kadın ve gencin görev alması gerektiğini belirttiği öğrenildi. İlk sınavın Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler olduğunu hatırlatan Erdoğan’ın, il kongreleri bittikten sonra sahaya güçlü bir şekilde inilmesi gerektiğinin altını çizdiği kaydedildi. Adayları belirlerken illerdeki kısır kavgaların bir kenara bırakılması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan’ın halkta karşılığı olan isimlerin yönetimde yer alması gerektiğini belirtti. Ayrıca toplantıda Erdoğan’ın A takımına, zor durumda olanların tepsit edilerek sahip çıkılması gerektiğini hatırlatarak, herkesin yaşadığı mahallelere ağırlık vermesinin üzerinde durduğu bildirildi.

YORULANLAR GİDECEK

Erdoğan’ın ‘yorulan varsa kenara çekilsin’ uyarısının ardından şu ana kadar Bursa, Yozgat, Uşak ve Karaman il başkanları aday olmayacaklarını açıklarken bu rakamın önümüzdeki günlerde artabileceği belirtildi. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, “Değişmesi gereken ne kadar kişi varsa değişecek. Bu oran yüzde 40-50 arası olabilir” denildi. Parti kurmayları, teşkilatlardaki değişimle ilgili şunları söyledi: “Daha önceki dönemlerde 200’e yakın ilçe başkanını değiştirmiştik. Yine 20 civarında il başkanı değişmişti. Önceki kongrelerde değiştirmeyi düşünüp değiştiremediklerimiz oldu. Araya 15 Temmuz darbe girişimi, referandum ve bir takım olaylar girdiği için de değiştirme şansımız olmadı. ‘Kongre sürecini bekleyelim o zaman değiştiririz’ diye düşündük.

İHANET ETMEDİLER

Şimdi kongre sürecinde değişmesi gereken arkadaşlarımızı değiştireceğiz ancak bu arkadaşlarımız kötü diye değiştirmiyoruz. Daha iyisini görevlendirmek için değiştiriyoruz. Yoksa zor zamanlarda bu arkadaşlarımız görev yaptı. 15 Temmuz darbe sürecini biz şu anda iş başında olan arkadaşlarımızla yaşadık. 5 tane 6 tane kongre yaptık, 3 tane olağanüstü kongre gerçekleştirdi. 7 Haziran, 1 Kasım seçimlerini yaptık. Bütün bu süreçleri bu arkadaşlarımızda yönettik. Şimdi bunlar kötü oldukları için ya da ihanet ettikleri için değişmiyor. Daha aktif görev yapabilecek arkadaşlarımıza fırsat vermek için bu değişimleri yapıyoruz. Yoksa hepsi bizim kardeşlerimiz. Bu bir nöbet, bir bayrak değişimi.”

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 8
  • 2019 6 yıl önce Şikayet Et
    Aşırı Hırslı, Dünya Tapıcısı, Çıkarcı, Menfaatperest, Sahtekar, Zalim, Çözüm üretmeyen, gerçek dostlara sahip çıkmayanların hepsi tümden değişmeli, yerlerine düzgün insan evladı adam gibi insanlar getirilmeli
    Cevapla
  • 2019 6 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuzdan önce atanan tüm yetki sahipleri hala değiştirilmedi. hatta hainler şimdi çok daha etkin gibi. bu işe bir türlü kimsenin aklı ermiyor. Kurumlar dahil tüm Parti teşkilatının üst düzeyleri ve atanmışları tümden temiz kan ile temizlenmeli.
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    akp dava partisidir bu davadan olmayanlar cekilsin maddi cıkar bekleyen işi güç torpil peşinde olanlar gelmesin islam şuuru olmayan dünya perest adamlar gelmesin bizim parti yeni türkiye yeni dünya partisidir biz adaeletsizlik yaparsak toplumun haline kim derman olur öncelikle adıyamanı parsel parsel satan adamlar değişsin ak parti adeletin bekçisidir ama birileri kendi cıkarı için kullanıyorsa onun burda işi olmaz parasına para katanlar kimse uzak durmalı bu partiden
    Cevapla
  • f.b. 6 yıl önce Şikayet Et
    NEVŞEHİR belediye başkanını kimse sorgulamıyomu böyle bi mekanızma yokmu
    Cevapla
  • Deli çoban 60 6 yıl önce Şikayet Et
    Belediye başkanlarıda sikintili
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama