Erdoğan'dan Kazakistan'da önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasının eğitime ve enformasyona daha çok önem vermesi gerektiğini belirterek, "En parlak beyinlerimizi batıya kaptırıyoruz" dedi.

GİRİŞ 10.09.2017 09:05 GÜNCELLEME 10.09.2017 11:26
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'daki İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde söz aldı. Eğitimin İslam dünyasında yeterince önem görmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitime ayrılan payların artması gerektiğini belirtti. Erdoğan ilimin ve felsefenin ikinci plana atıldığı her dönemde İslam dünyasının da gerilediğine değindi. 

SOSYAL MEDYA UYARISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli bir uyarıda bulunarak,"İnternetin ve sosyal medyanın İslam düşmanlığın aracı olma yanında terör örgütleri tarafından etkin şekilde kullanıldığını biliyoruz. İslam ülkeleri olarak vatandaşlarımızı internetin tüm nimetlerinden yararlandırırken zararlarından da korumalıyız."dedi.



KÖRFEZDEKİ KRİZ

Körfezde yaşanan krize ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı, "Barış ve istikrar olmadan kalkınma olmaz. İslam ülkelerinin şu günde ayrışmaya değil, birleşmeye ihtiyacı var. Körfez bölgesinde yaşanan kriz hepimizi derinden üzdü. Bu krizin bir an önce çözüme ulaşmasını diliyoruz, ara bulucu olmayı sürdüreceğiz.Kudüs ve Haremi şerifin kutsiyetinin ihlal edilmesine asla izin veremeyiz. Provokasyonların önüne geçilmesi için çok daha kararlı bir tutum ortaya koymalıyız." ifadelerini kullandı.



ARAKAN'DAKİ KATLİAM

Konuşmasında Myanmar'a da değinen Cumhurbaşkanı, "Myanmar’da Müslüman kardeşlerimizin çektiği zulümlerin son bulması için hep birlikte çalışmalıyız.Bölgede yaşanan insani dramın önüne geçmek için Myanmar ve Bangladeş hükümetleri ile çalışmak istiyoruz. Baskı ve katliamlardan kurtulmak için topraklarına sığınan Müslümanlara gerekli kolaylığın gösterilmesi beklentisi ve yardım teklifimizi Bangladeş makamlarına ilettik. Uluslararası kuruluşlar, bilhassa da İslam ülkeleri olarak bizler elimizden gelen tüm imkanlarla bu zulmün son bulması için birlikte mücadele etmeliyiz." dedi. 

YORUMLAR 22
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    Biran önce bu sözde islam birliği olan siyonistlerin menfaatine çalışan birlik lağvedilmeli ve yerine DÜNYA İSLAM BİRLİĞİ kurulmalı. Adamların toplantıdaki yüz ifadeleri turşu satıyor. Bu bile bu birliğin yapısını ve amacını açıklamaya yeter. Sahi ARAKAN mı demiştiniz ?
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    Tüm bu çabalar sonuçları ne kadar etkilediğiyle anlamlı hale geliyor. Ameller niyetlere göre Rabbim elbet niyet ve çabanın karşılığını ayrıca verir. Tayyip Erdoğanın kritik konuları böyle ortamlarda sık sık dile getirmesi çok önemli. Bilmiyorum İslam ülkekelerinin medyalarında ne kadar yer veriliyor ama kamuoylarında devletler nezdinde uyandırdığı etkiden daha büyük bir etki yarattığına inanıyorum. Gerçekten bu konularda çok abalıyor inşallah diğer İslam ülkelerini ar ettiklerinden olsun biraz kımıldatır da Arakanlı kardeşlerimize bir hayrımız olur.
    Cevapla
  • saydemir 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sana sağlık afiyetler versin,seni doğru yoldan ayırmasın,her daim gerçekleri söylemekten geri durmayasın,garib,guruba,yetim,öksüzün yanında olasın,geleceğin Türkiyesini inşa edeceksek başta eğittime çok önem vermeliyiz,vatanınıa,milletine,devletine,bayrağına bağlı nesiller yetiştirmeliyiz,gelişmiş ülke olabilmek için bugünden ne gerekiyorsa temellerini atmalıyız.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Mazlum Müslümanlar kıyıma uğrarken biz böyle eli kolu bağlı oturacağımıza gönüller ordusu kurulsun gizlice cihada gitsin ne biliyim birşeyler yapılsın ama böyle dünyaya konuşmakla etki edilmiyor çünkü arap dünyası ve batı bunun önüne geçecek kadar cesur değiller.
    Cevapla
  • Selami 6 yıl önce Şikayet Et
    Tek çare silah üretip düşmanla savaşmak gerisi boş çünkü savaşmadıkça Düşmana Karşı daha güçlü silaha sahip olmadıkça düşman Müslümanların huzur bulmasını kalkınmasının izin vermiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız