21 eylül 2017
Türkiye'den 25 Eylül atağı
Barzani'nin 28 Eylül'de referandum ısrarı üzerine Türkiye'nin hamleleri hız kazandı.


Başbakan Yıldırım MGK öncesi kuvvet komutanları ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de Trump ile yapacağı kritik görüşmede de konu masada olacak. TSK'nın Irak sınırında başlattığı tatbikat ise 3. gününde...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüşecek.
GÜNDEM REFERANDUM

Sınırda tatbikat sürerken Başbakan Binali Yıldırım, IKBY'nin referandum ısrarı nedeniyle 22 Eylül'e çekilen MGK öncesi Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler'i Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Yıldırım, Deni̇z Kuvvetleri Komutanı Korami̇ral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'i de Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul etti. Başbakan Yıldırım, Kara Kuvvetleri Komutanı Güler ile sınırdaki gelişmeleri görüştü.

TATBİKAT SÜRÜYOR
Mehmetçik, Astana'daki anlaşma kapsamında İdlib'de güvenliği sağlamaya hazırlanırken Hatay-Kilis hattındaki askeri sevkiyat sürüyor. Irak sınırında ise zırhlı birlikler tatbikata devam ediyor. Tatbikat alanı genişletildi namlular Kuzey Irak'a bakıyor. Büyük bölümü tank olmak üzere çok sayıda askeri aracın ve askerin katıldığı tatbikatta iş makineleri ile kazılan mevzilerin sayısı arttırıldı. Derinleştirilen mevzilere zırhlı araçlar yerleştirildi.
HEM YAPTIRIM HEM DE ASKERİ SEÇENEK MASADA
K.Irak'ın referandum kararı sonrası öne çekilen MGK 22 Eylül' yapılacak. Hem yaptırım hem de askeri tüm seçeneklerin konuşulacağı MGK için çalışmalar ve planlar tamamlandı. Masada Habur ve petrol hattının kapatılması da var.

KOMANDOLAR SURİYE SINIRINDA
Sınır birliklerine takviye amaçlı gönderilen komando birlikleri Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi. Çeşitli birliklerden gönderilen tam teçhizatlı komandolar sınırda hazır bekliyor.
Made on
Tilda