Başbakan Yıldırım'dan operasyon açıklaması

Başbakan Yıldırım Irak'ın kuzeyine yapılması öngörülen operasyon hakkında konuştu.

GİRİŞ 23.09.2017 11:26 GÜNCELLEME 23.09.2017 12:01
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, Kırşehir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kuzey Irak'ta Barzani yönetiminin bağımsılık referandumuyla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, Barzani'yi bir kez daha uyardı.

BUNUN BİR BEDELİ OLACAK

Barzani'nin yanlışta ısrar ettiğini ifade eden Başbakan, bağımsızlık referandumunun bir bedelinin olduğunu, askeri seçeneklerin masada olduğunu söyledi.

Yıldırım, 'Bu referandum kararı yanlış bir karardır, bir maceradır. Gerekli uyarıları başından beri dostça, komşu ülke olarak, Türkiye olarak yaptık. Ancak görüyoruz ki bu uyarılar yerini bulmamış. Bu yanlışta ısrar devam ediyor. Bütün dünyanın karşı olduğu, komşularının hiçbirinin istemediği bu yanlışta ısrar etmenin sonu hayır olmaz. 

'KÜRT KARDEŞLERİMİZİN HUZUR İÇİNDE YAŞAMALARI EN BÜYÜK ARZUMUZ'

80 milyon vatandaşımızla, 780 bin kilometrekare vatan toprağımızla ülkemizin güvenliği, milletimizin refahı için hiçbir maceraya asla müsamaha göstermeyiz. Doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde, bu ülkenin neresinde yaşarsa yaşasın bütün insanlarımız müsterih olsun. Bu mesele, Kürt kardeşlerimizin meselesi değildir. Kürt kardeşlerimizin, hem bizim ülkemizle hem de komşu ülkelerle aynı şekilde huzurla, barışla, istikrar içinde yaşamaları bizim en büyük arzumuzdur' dedi.

'BEDELİ OLACAK'

Birisinin bir gün aklına düşüp bir maceraya kalkışmasıdır ve bütün dünyanın ikazlarına, uyarılarına kulağını tıkayarak bildiği yolda, yanlışta ısrar etmesi... Tabii ki bunun bedeli olacaktır ama bu bedeli bu kararı verenler ödeyecektir. Oradaki hiçbir dahli olmayan günahsız insanlara bedel ödetmeye hakları da yoktur' dedi.

YORUMLAR 54
  • Sidk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir satranç oyunu sabırsız olan kaybeder.Turkiye siyasi uluslar arası hukuk terör ekonomik her alanda kuşatıldı. Askeri anlamada da kuşatma altında herkes oyunda türkiyenin askeri müdahale hamlesi üzerinde beklenti içinde ve bende dahil olmak üzere savaşı istiyor ve sabırsızlık gösteriyorum. Ama sunuda biliyorum her hangi savaş durumunda yok insan hakları yok uluslar arası hukuk diyerek bize oyunu kaybettirmek istiyorlar. 100 yıl önce harita çizildi plan yapıldı Bu planı ancak Allah bozar çünkü tuzak kuranların en hayırlısı Allahtir.Biz muslumaniz savaşı istemeyiz ancak bizimle savaşmak istiyorlarsa da savaştan kacmayiz.
    Cevapla
  • demir ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Yapılacak endoğru karar eğer Kürtler küzey ırakta bağımsız bir devlet kuracaksa Türkiye olarak ellerinden tutalım ABD ye İsraile bırakmıyalım aksi taktirde dah kütü sonuçlarla karşılaşa biliriz
    Cevapla
  • para 6 yıl önce Şikayet Et
    benim anlamadığım bir tane nokta var elimize fırsat geçmiş biz daha neyim mücadelesini yapıyoruz adamlar yapsınlar referandumu bizde ertesi günü girelim musul kerkük süleymaniyeyi alalım
    Cevapla
  • ahmetli 6 yıl önce Şikayet Et
    Lozanin maddeleri bellidir 25 eylulden once buraya girilip topraklarimiza katilmazsa bir daha ki secimlerde akp nal toplar bunu bir Rte destekcisi olarak soyluyorum biz buyuk bir ulkeyiz barzani kim? 2 gununuz var girmek icin sonrasi cok gec kalinmis olur
    Cevapla
  • nuri 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd istedemi iş tamamdır.var mı bizde abd ye karşı çıkacak yürek.tavşan yürekliyiz biz.toplaşıp bitirirler bizi.gerçek olan bu maalesef.
    Cevapla
  • gaziantepli 6 yıl önce Şikayet Et
    nuru efendi yürek varda silah yok maalesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!