Bahçeli hoca kürsüden tarih dersi verdi

MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında Misak-ı Milli dersi verdi.

GİRİŞ 10.10.2017 13:12 GÜNCELLEME 10.10.2017 16:40
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye'nin, Irak, Suriye ve mücavir bölgelerle bağını kesmesinin, ilişkileri sonlandırmasının "küçülmek, küçük düşmek" olacağını vurguladı.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Şimdi bize, Misak-ı Milli’yi savunduk; Kerkük’ü, Musul’u konuştuk diye kara çalmak için çırpınanlar ne demeye çalışıyor? Kimlerin tetikçiliğine soyunuyorlar? Biliyorum komik kaçacak ama bunlar güya Atatürkçü. Biliyorum şaka gibi, fakat bunlar güya tam bağımsızlık savunucusu. Bunlar ki gavura dost, Türk'e düşmanlıkta eşikleri aşan, sınırları zorlayan çürük yumurtalardır." 

OSMANLI TOKADINI İNDİRİRİZ

Türk askerini sırtından vuran alçaklarla yanak yanağa verip zehir imal edenlerin, kendilerine, Misak-ı Milli hususunda ayar veremeyeceğini, hizaya getiremeyeceğini belirten Bahçeli, "Yerimizi biliriz, herkesin de bilmesini isteriz. Yurdumuzu biliriz, bilmeyen varsa bedel ödemek pahasına öğretiriz. Yönümüzü biliriz, yolsuz ve vatansızlara Osmanlı tokadını indiririz" dedi.

"MİSAK-I MİLLİ ATATÜRK'TÜR"

Bahçeli, Misak-ı Milli'nin Atatürk ve Türk milletinin hayat alanındaki tavizinin son sınırı olduğuna dikkati çekerek, şu görüşlere yer verdi:

"Mustafa Kemal, Misak-ı Milli'yi doğrudan doğruya Türk milletinin anayasası olarak belirtmiştir ve Misak-ı Milli'yi şöyle tarif etmiştir: 'Vatanın dış düşman karşısındaki durumunu ve yerini tespit eden kutsal bir kuraldır.' Hatta aziz Atatürk, daha da ileri gidip şöyle demektedir: 'Misak-ı Milli'mizde muayyen ve müspet bir hat yoktur. Kuvvet ve kudretimizle tespit edeceğimiz hat, hatt-ı hudut olacaktır.'

84'Ü SÖYLEYEMEM 85'İN HEYECANI KALMAZ

1921’de kabul edilen İstiklal Madalyası Kanunu'na göre, belirlenmiş madalyanın arka yüzünde Misak-ı Milli haritası vardır. Ayrıca 1924 yılında, dönemin muhterem milletvekillerine yılbaşı hediyesi olarak Misak-ı Milli haritası dağıtılmıştır. Bu haritada, 'Batum, Halep, Rakka, Deyr-i Zor, İdlib, Süleymaniye, Musul ve Kerkük' Türkiye toprağı olarak gösterilmiştir. Zoruna giden varsa, hoşuna gitmeyen bulunuyorsa bizim meselemiz değildir. Onlar doğruca müstevli kalıntılarının, haçlı hısımlarının dizinin dibinde soluklarını almalıdırlar, yakında da inşallah alacaklardır. Tarihin çağrısına kulak tıkayanlar, istikbalin aydınlığına gözünü kapatan yersiz yurtsuzlardır ve vatan düşmanlarıdır. Misak-ı Milli Türk milletinin yeminidir, Türk milletinin varlığının aslında ucu açık sınır alanıdır. Bu yemin tutulmalıdır, bu yemin yaşatılmalıdır. Yemin nedir bilmeyen, yeminleri bozan, bozmaya kalkan ne bizdendir, ne de bu millete dost ve samimidir. Şimdi anlaşıldı mı niye 82 Kerkük? Şimdi belli oldu mu niye 83 Musul? Bugünden 84'ü söylemeyeyim çünkü 85'in heyecanı kalmayacaktır. Misak-ı Milli'den vazgeçmek gelecekten vazgeçmektir. Misak-ı Milli'den vazgeçmek istiklal haklarımızı pazarlık konusu yapmak demektir."

http://video.haber7.com/embed/103157

YORUMLAR 21
  • nurettin demirci 6 yıl önce Şikayet Et
    artık osmanlı tokadı yok. selçuklu kartalının pençesi var.
    Cevapla
  • canoğlucan 6 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanla iş birlikçi olan CHP anlayacağını anlamıştır herhalde..
    Cevapla
  • Doğrucu61 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu adama seçimlerde sahip çıkılmazsa Erdoğan yalnız kalır bilesiniz. Meclis oyumu seve seve bu yiğide vereceğim.Vatanın milletin her daim yılmaz savunucusu koruyucusu bu adam. Yaşı 70 oldu ama hala bana ne artık ben ölüyorum gidiyorum, yoruldum demeden mücadele ediyor. Buna kimse koltuk sevdası diyemez.
    Cevapla
  • SiVEREKLi 6 yıl önce Şikayet Et
    85 newyork 86 paris 87 londra 88 atina 89 brüksel 90 pekin... sayıların ve hayallerin sınırı yok fazla zorlamasak diyorum
    Cevapla
  • Ünal 6 yıl önce Şikayet Et
    84 Washıngton
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!