Şaban Dişli kimdir? Aslen nereli kaç yaşındadır?

"Genel Başkan Danışmanlığı" görevinden istifa ettiğini AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli kimdir? Yaptığı yazılı açıklamanın ardından gündem olan Şaban Dişli nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte biyografisi...

Şaban Dişli kimdir? Aslen nereli kaç yaşındadır?
Şaban Dişli kimdir? Aslen nereli kaç yaşındadır?
GİRİŞ 19.10.2017 17:15 GÜNCELLEME 19.10.2017 17:15

ŞABAN DİŞLİ KİMDİR?

Şaban Dişli 1958 yılında Geyve’de doğdu. Vikipedi’deki biyografisine göre Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve İstatistik Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisansını New York Eyalet Üniversitesi’nde Matematiksel Ekonomi alanında tamamladı. Harvard Üniversitesi’nde üst düzey yöneticilik programına katıldı. Hollanda’da Demir-Halk Bank Rotterdam Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Yurtdışı Bankalar Birliği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

Hollanda Amsterdam’da bir bankanın genel müdür yardımcılığı görevine getirildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22., 23., 24. ve 26. Dönem Sakarya Milletvekilidir. 22. Dönem’de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevine seçildi. Halen Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlıgı görevini yürütmektedir.

Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanıdır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu