20 yıl sonra bir ilk ! Türkiye'ye geliyor...

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye'ye gelecek.

20 yıl sonra bir ilk ! Türkiye'ye geliyor...
20 yıl sonra bir ilk ! Türkiye'ye geliyor...
GİRİŞ 24.10.2017 02:45 GÜNCELLEME 24.10.2017 03:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuğu olarak 25-27 Ekim 2017 tarihleri arasında Türkiye’ye gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuk Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, 25 Ekim Çarşamba günü başbaşa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek. Anlaşmaların imza töreninin ardından aynı gün her iki Cumhurbaşkanı resmi akşam yemeğinde bir araya gelecek.

Gerçekleştirilecek görüşmelerde Türkiye-Özbekistan ilişkileri çeşitli yönleri ile ele alınacak, küresel ve bölgesel gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulacak. Yaklaşık 20 yıl aradan sonra Özbekistan'dan Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilecek olan bu ilk ziyaret, tarihi önem taşıyor ve iki ülke arasındaki işbirliğinin başta ekonomik ve kültürel alanlar olmak üzere her alanda güçlenmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Konuk Cumhurbaşkanın Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret etmesi, ayrıca TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile de görüşmesi öngörülüyor.

YORUMLAR 7
  • nevzat 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç birisi kendini Türk olarak kabul etmez ,sanki böyle bir ırk varmış gibi biz Özbekiz derler. Devletin ilk yıllarında Ahıska Türklerini zulüm ve haksızlıkla göçe zorlayıp bütün mallarına el koydular. Daha sonraki yıllarda 90 lı yılların sonunda aynısını bizim iş adamlarımıza da yaptılar. Bir gece polis -mafya ortaklığıyla baskın yapıp iş adamlarımızın mallarına el koyup kovdular. Bırakın orada kalsınlar bize bulaşmasınlar. Şu anda hiç bir Türk cumhuriyetinin Azerbaycan'ın yarısı kadar şuur sahibi olduğu kanaatinde değilim. Ver ellerine parayı gelsin Reina da katliam yapsınlar.
    Cevapla
  • süleyman şah 6 yıl önce Şikayet Et
    mantıklı konuşuyor gibi görünüyorsun ancak olayın başka açıdan görünüşü farklıdır,zira yüz yıl rus baskısı kültürü altında bombardıman olmuş bu cumhuriyetlerin insanlar mankurtlaşmış olmaları normaldir...o halde kolları sıvayıp yeni baştan çalışmaya başlamak lazım zira oralarda bizi bekleyen milyonlarca türk kökenli müslüman gençler var,hiç olmazsa onları kazanalım,önümüzdeki yüzyıla kolkola ve güçlü girelim...düsturumuz bu olmalıdır...saygılar
    Cevapla
  • Demir Ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazık yazık 20 yıl ne demek kardeş ülke aramızdaki soğukluk her neyse çözülmeli büyÜk ihtimalle dini baskılar dan Türkiye ye gelen muhalifler Özbekistan da artık kominizmin düşüncelerini silip bir Müslüman ülke olduğunu anlamalı
    Cevapla
  • tito 6 yıl önce Şikayet Et
    sonra neymiş Türki cumhuriyetler kardeş topluluklar pehh
    Cevapla
  • Ardahanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl Türk Cumhuriyeti 20 Yıl Cumhurbaşkanı gelmemiş bunlar ruslasmis nezaman zulüm görurseler sıkıntılı olursalar ozaman kardeş derler.
    Cevapla
  • Yörük GURD 6 yıl önce Şikayet Et
    Özbe öz Türkler.Rusya uydurmuş bu özbek'i.Arkadaşlarım var.
    Cevapla
  • özkonyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    uz bek olabilirmi acaba.. uz Türkleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz