Kerkük petrolü için ilk imzalar atıldı

Irak Petrol Bakanı Cabbar Laibi, Bağdat ve Tahran'ın günde 30-60 bin varil Kerkük petrolünün İran'a sevkiyatını öngören bir prensip anlaşması imzaladığını açıkladı.

Kerkük petrolü için ilk imzalar atıldı
Kerkük petrolü için ilk imzalar atıldı
GİRİŞ 10.11.2017 22:40 GÜNCELLEME 10.11.2017 22:42
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Laibi, "Bu anlaşma, Irak için Kerkük petrolünün pazarlanmasına katkı sağlayacak ve Irak için ekonomik faydalar sunacak. Ayrıca komşu ülkelerle ekonomik ilişkiler pekiştirilecek" dedi.

'NİHAİ ANLAŞMA KISA SÜRE İÇİNDE İMZALANACAK'

Sputnik'in haberine göre İran'la henüz prensip anlaşması yaptıklarının da altını çizen Laibi, nihai anlaşmanın da kısa süre içinde imzalanacağını vurguladı.

YENİ PROJE HAZIRLIĞINDA TÜRKİYE PLANI

Öte yandan Irak Petrol Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Irak devlet petrol şirketi State Oil Marketing Organization (SOMO) ve İranlı yetkililer tarafından Bağdat'ta imzalanan anlaşma, günde 30-60 bin varil petrolün tankerlerle Kirmanşah'taki sınır kapısına taşınmasını ve burada İranlı şirketler tarafından teslim alınmasını öngörüyor.

Bakanlık, Türkiye, Ürdün, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Suriye gibi komşu ülkelerle ekonomik işbirliğini geliştirmek için yeni petrol projeleri hazırlamayı planladıklarını da belirtti.

YORUMLAR 48
  • Kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bayağı büyük çağrı yapmışlar, amma abartmışsınız haberi. Kerkük petrolünü İran hüpletiyor, haberin özü bu...
    Cevapla
  • analizci 6 yıl önce Şikayet Et
    petrolü konuşmazsak olacağı bu , biz birşeye yabancılar birkaç şeyi hesaplıyor aramızdaki fark malesef. daha neler değişecek göreceğiz artık .
    Cevapla
  • Keşif 6 yıl önce Şikayet Et
    Petrol dönemi kapanır da inşallah.Dunya yeni enerji kaynakları keşfeder.Bu işgaller kalmaz orta Doğu'da.Her şey petrol için.Petrolu devre dışı bırakacak enerji kaynakları lazım.
    Cevapla
  • H.B.V. 6 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme Petrolün devri bitecek Çinliler ve Japonlar Tamamen Elektrikle giden Araçlar üretmeye başladı? Türkiyeninde ilk Yerli Aracı Elektrikli olacak? yakında Petrol çok büyük darbe yiyecek ,yaptıkları O zamları fazlasıyla geri verecekler ama alıcı bulamayacaklar. :))
    Cevapla
  • Faruk Karataş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizi zahmetten kurtardılar. Muslukları kapatmamıza gerek kalmadı. Sağolsunlar.
    Cevapla
  • muhammet aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    2023 de türkiye çok daha sağlam olacak
    Cevapla
  • Kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilim, teknoloji üretmek lazım onun için. O konuda başarımız ise malumunuz. 2023 hedeflerini yakalamak için 5 yıl içinde ihracatın üçe katlanması gerekiyor. Bu imkansıza yakın maalesef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri