Kılıçdaroğlu'nun danışmanı 28 bin kez giriş yapmış

Mütalaasını açıklayan savcı, Fatih Gürsul'un da aralarında bulunduğu 11 sanığın, "FETÖ/PDY üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı 28 bin kez giriş yapmış
Kılıçdaroğlu'nun danışmanı 28 bin kez giriş yapmış
GİRİŞ 14.11.2017 09:44 GÜNCELLEME 14.11.2017 09:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul'un da aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 40 sanığın ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yargılandığı davada, Bank Asya'ya para yatırdıkları iddia edilen 29 kişinin dosyası ayrıldı. Mütalaasını açıklayan savcı, Fatih Gürsul'un da aralarında bulunduğu 11 sanığın, "FETÖ/PDY üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Gürsul'un kesinlikle kullanmadım dediği Bylock'ta tam 28 bin 66 kaydı tespit edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul Üniversitesi'ndeki (İÜ) akademik yapılanmasına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul'un da aralarında bulunduğu 40 sanığın yargılandığı davada, Bank Asya'ya para yatırdıkları iddia edilen 29 kişinin dosyası ayrılırken, 11 sanığın "FETÖ/PDY üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Gürsul'un da aralarında yer aldığı 7 tutuklu ile 15 tutuksuz sanık katıldı. Diğer sanıkları ise avukatları temsil etti.

BTK'NIN GÖNDERDİĞİ RAPOR OKUNDU

Duruşmada, sanıkların Bank Asya'daki finansal hareketlerine ilişkin bilirkişi raporu ile FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddia edilen bazı sanıklarla ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından gönderilen rapor okundu.

Finansal hareketlerle ilgili raporda, sanıkların çoğunda şüpheli transfer hareketleri olmadığı, bazı sanıkların Bank Asya ile ilgili iddialar gündeme gelmesinden sonra hesaplarındaki paraları başka bankalara aktardıkları belirtilerek, sanık Fatih Gürsul'un herhangi bir banka işlemi bulunamadığı kaydedildi.

28 BİN 66 KAYIT TESPİT EDİLDİ

"ByLock" kullandıkları iddiasıyla yargılanan sanıklarla ilgili BTK'nın raporunda ise sanıkların telefon internet hatlarından programı kaç kez kullandıklarının tespit edildiği dile getirildi.

Rapora göre, sanıklardan Fatih Gürsul adına kayıtlı hatta 28 bin 66 kayıt tespit edilirken, sanıklardan Adem Sezgin Uzun'un 6 bin 429, Akif Emre Kutlu'nun (2 hat) 15 bin 488, Bahtiyar Toz'un 5 bin 115, Elif Yaprak Saraç'ın bin 76, Fatih Mehmet Keleşoğlu'nun (2 hat) 553, Hakan Doğan'ın 2 bin 685, Kasım Karagöz'ün (2 hat) 313, Mehmet Akif Aktürk'ün 24 bin 747, Muhammet Akif Altun'un 2 bin 859, Mustafa İsmail'in 5 bin 122, Sait Şahin'in 149 bin 660, Serkan Arıkan'ın (2 hat) 131 bin 252, Seyfullah Yaşar'ın 39 bin, Tayfun Kurt'un 6 bin 629, Turgay Atasoy'un (2 hat) 426 ve Uğur Tuncel'in de 882 kez kaydına rastlandığı bildirildi.

Sanıklara mahkemeye gelen raporlarla ilgili beyanları ve talepleri soruldu.

YORUMLAR 5
  • nevzat 6 yıl önce Şikayet Et
    Azdır az, hele bir elli yıl verin bak o zaman nasıl bülbül gibi ötüyor. Belli ki Kılıçdaroğlu ile Fetö arasındaki irtibatı bu herif sağlıyormuş. Benim gözümde FETÖ nün ürettiklerini tüketen de Fetöcünün ta kendisidir. Duydun mu Kemal, parti gurubunda işlem görmüş FETÖ tapelerini utanmadan millete dinlettin nereden elde ettiğin ortaya çıktı şimdi. Allah seni bildiği gibi yapsın.
    Cevapla
  • tepki 6 yıl önce Şikayet Et
    vay be. 28 000 kez giriş çıkış . cumhurbaşkanımız bu kadar uçak binse. chp kk liler parasını kim veriyor der. reisimiz uçaği resmi program- larda biniyor. peki bu batının yalakacı kemalistleri uçağı bu kadar niye binmiş.
    Cevapla
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeş kafanmi güzel senin? yada okumakta sıkıntı mı çekiyorsun. ne uçağı??? sen giriş çıkışlari ülkeye giris çıkış olarak anlamışsın galiba... yorum yapmadan önce ilkin okuma alışkanlığı edinin. yoksa alakasız ve yersiz şeyler çıkıyor ortaya
    Cevapla
  • Fırtına 6 yıl önce Şikayet Et
    Kemal'ın da Cep telefonu kontrol edilsin.İllaki onda da bir şeyler çıkacaktır...
    Cevapla
  • Tuba 6 yıl önce Şikayet Et
    İpini çekiyorlar kemal..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!