Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tokat gibi cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti il başkanları toplantısında Kılıçdaroğlu'nun sözlerine cevap verdi.

GİRİŞ 17.11.2017 11:53 GÜNCELLEME 17.11.2017 11:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti il başkanları toplantısında Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu. Kılıçdaroğlu'nun birkaç gündür SSK'yı ben batırmadım sözlerine tokat gibi cevap verdi.

KILIÇDAROĞLU'NA SGK YANITI: TÜFE HESABI İLE ZARARI 42 MİLYARA GELİYOR

Ben buradan tüm milletime, rakamlarla bu zatın SGK'nın başında olduğu dönemi açıklıyorum. Ben SSK'yı 2 milyar zarar uğrattım diyor. Siz SGK'yı 20 milyar zarara uğrattınız diye bize laf geveleyip duruyor. Bu hesap kitap filan bilmez. Hesap uzmanı sıfatı almak hesap uzmanı olmasını getirmiyor. Batırdın mı çıkardın mı? Öyle bir bilmez ki kendi dönemindeki, 2.5 milyar zararın bugün TÜFE hesabı ile 42 milyara geldiğinden dahi bu zatın haberi yoktur. Ey Kılıçdaroğlu, aç interneti, orada bu hesabı otomatik yapan programlar var. Bugünki SGK 80 milyonluk Türkiye'nin yüzde 99'una hizmet eden dev bir sosyal güvenlik sistemidir. Sen nasıl hesap yapıyorsun? Kalan yüzde 1 de sadece kendileri istemediği için bu sistemin dışındadır. Mevcut sistemimizde primini imkanı olayan kendisi öder, imkanı olmayan devlet öder. 

Bugünün SGK'sı 2396 hastane ve ülkemizdeki 25 bine yakın eczanenin tamamı ile milletimizin emrindedir. Ayrıca, özel hastanelerden, üniversite hastanelerine kadar tüm sağlık kurumları çok cüzi ödemelerle SGK'lılara hizmet sunuyor. Kanserden hepatit c'ye, beyin filmlerinden yapay kalbe kadar bugün SGK tarafından ödeniyor. İnanın bundan bile haberi yoktur. 

O dönemin SSK'sı toplam nüfusun yüzde 5'ine bile denk gelmeyen 3 milyon emekliye maaş ödüyordu. Bugünkü SSK, 11 milyon 800 bin kişiye emekli maaşı ödüyor. Bu zat, prim giderlerinin oranını yüzde 55'e kadar düşürmüştü. Yüzde 67'dir. 

SSK emeklisi 257 lira maaş alıyordu. Bugün 1430 lira maaş alıyor en düşük SSK emeklisi. Bu rakam Bağkur emeklilerinde çok daha vahim düzeydeydi. Lafa gelince kendi dönemindeki açıkların sebebini erken yaşta emekliliğe bağlar, bizzat kendisi ortatokul öğrencisi oğlundan torununa kadar tüm yakınlarını sigortalı göstermekten geri dönmemiştir. 

Bu ülkenin SSK, SGK gibi kurumlara ne kadar ihtiyacı varsa, derli toplu bir ana muhalefete o kadar ihtiyacı var. Birini biz kurtardık, ötekini kurtarmak da CHP'lilere düşer. 

YORUMLAR 8
  • halici 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis Allah aşkına şu oyuncağı dikkate alıp cevap verme
    Cevapla
  • nam-ı değerli 6 yıl önce Şikayet Et
    keşke cevap vermeseydin reis. kendini nimetten sanacak
    Cevapla
  • külyutmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    rezillik onların genlerinde var.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    TAbi bir aydır doktordan randevu alamıyorum Karşımızda muhattap yok sadece alo 182
    Cevapla
  • salih toker 6 yıl önce Şikayet Et
    bence bu chp kapatılması lazım ülkemiz rahatlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak