Başbakan'dan Bülent Tezcan'a 20 bin liralık dava

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan hakkında, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Başbakan'dan Bülent Tezcan'a 20 bin liralık dava
Başbakan'dan Bülent Tezcan'a 20 bin liralık dava
GİRİŞ 17.11.2017 12:40 GÜNCELLEME 17.11.2017 12:53

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkan Yardımcısı  ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'a 20 bin liralık dava açtı.  Yıldırım'ın avukatı aracılığıyla Anadolu 23. Asliye Hukuk Mahkemesine  sunulan dava dilekçesinde, Tezcan'ın 15 Kasım'da düzenlenen basın toplantısında  yaptığı konuşmalara yer verildi. Tezcan'ın, basın toplantısını daha sonra şahsi Twitter hesabı  üzerinden de paylaştığı belirtilen dilekçede, davalının tüm bu beyanlarının daha  sonra Cumhuriyet gazetesince haber yapıldığı kaydedildi.

  Dilekçede, Bülent Tezcan'ın açıklamalarında "Başbakanın  araştırılmasını parmak hesabıyla önlediği", "11 yıldır hükümet görevini yerine  getirmediği", "Yine bu şirketler vasıtası ile vergi kaçırdığını", "off-shore  şirket açmış olması sebebi ile meşru davranmadığı" gibi iddialarla Yıldırım'a  hakaret ve iftira edildiği aktarıldı. Bu iddialarla Yıldırım'ın kişilik  haklarının ihlal edildiği vurgulanan dilekçede, bu tür haberlerin muhalefet  cephesince kamuoyunda bir sansasyon yaratmak amacı ile sıklıkla yapıldığı  belirtildi.

 Başbakan Yıldırım'ın, siyasete atılmadan önce de ticaret ile uğraştığı  kaydedilen dilekçede, "Siyasete atılmasından sonra ise artık ticari işlerini  çocuklarına devretmiş ve bu aşamadan sonra ticaret ile bir ilgisi kalmamıştır.  Hatta siyasetten önce ticaret ile uğraştığı dönemlerde dahi Malta'da kayıtlı ne  off-shore ne de başka nevide bir şirketi bulunmamıştır. Cumhuriyet gazetesinde  yapılan haberde dahi müvekkilin değil çocuklarının şirketi bulunduğu iddia  edilmesine rağmen davalı, sanki müvekkilimiz ticaret ile uğraşıyor, vergi  kaçırıyor, kara para aklıyor, usulsüz işlemler yapıyor gibi itham, isnatlarda,  hakaret ve iftiralarda bulunmuştur." ifadelerine yer verildi.  Dilekçede, Tezcan hakkında 20 bin lira manevi tazminat talep edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD'nin oyuyla veto edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor