Türkiye'den NATO'ya özür cevabı

AB Bakanı Ömer Çelik, NATO skandalıyla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye'den NATO'ya özür cevabı
Türkiye'den NATO'ya özür cevabı
GİRİŞ 19.11.2017 18:52 GÜNCELLEME 19.11.2017 19:44
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

AB Bakanı Ömer Çelik, ''Her seferinde özür dilediler. Bu saygısızlığın affedilmeyeceğini ifade ettik. Bu memur NATO'dan uzaklaştırılmış. Olayın bununla sınırlı kalmasını istemiyoruz. FETÖ'nün yöntemlerine benzer bir yöntem bu. Araştırılacak, tüm bağlantıları ortaya çıkarılacak. NATO'nun kurucu üyesiyiz, orada önemli bir gücüz. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Gereği yapılırsa bu özürler somuta dönüşür'' ifadlerini kullandı.

 


AB Bakanı Ömer Çelik NATO skandalına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik, ''Genelkurmay Başkanımıza telefonla NATO'daki hadise bildirildi. Oradaki askerimizin geri çekilmesi talimatı verildi. Her seferinde özür dilediler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımıza bu saygısınzlığın affedilmeyeceği, kabul edilmeyeceği ifade ettik.

Bunu yapan kişi memur NATO takbikatından uzaklaştırıldı. Olayın bununla sınırlı kalmasını istemiyoruz. Bu kişinin cezalandırılmasını istiyoruz. Bunun komuta zinciri yokmudur. Müttefik ülkelerin güvenliğinden sorumlu NATO'nun kendi takbikatının güvenliğini sağlayamaması gibi bir tablo ile karşı karşıya kalırız. Net mesajlar verildi. Tarafımızdan affedilir bulunmadığı ifade edildi. NATO'daki ilişkilerimize gölge düşürür nitelikte olduğu ifade edildi. Cumhurbaşkanımızı arayarak özür dilediler. Bu kişinin cezalandırlması konusunu takip edeceğiz.

'GEREĞİ YAPILIRSA...'

Onlar da bu kişinin bağlantılarını araştıracaklar. FETÖ'nün yöntemlerine benzer bir yöntem bu. Araştırılacak, tüm bağlantıları ortaya çıkarılacak. NATO'nun kurucu üyesiyiz, orada önemli bir gücüz. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Gereği yapılırsa bu özürler somuta dönüşür'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 54
  • tanar olca 6 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle Dilemiş oldukları özrün içerisinin doldurulması lazım. Sonrasında ise Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK le yakın geçmişimizi, Cumhur Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'la da Şimdiki zamanı ve Türk Milletinin geleceğini hedef alan bu tehditlerin tamamının hesabının NATO'u Yönetenlerin tamamından sorulması Gerekmektedir ve Sorulacaktır.
    Cevapla
  • denizzz 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaparsak yapalım tüm batı her zaman sırtımızdan vuracak. O yüzden şimdiden uzaklaşmalıyız can düşmanlarımızdan.
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    gereği ne..??? bunun düzeltmesi olurmu..özür beklemek yerine siz gereğini yapın.
    Cevapla
  • Sakaryalı 6 yıl önce Şikayet Et
    S 400 ler konusunda abd ve rusya anlaştı.abd rusyaya s 400 leri kağıt üzerinde sözde bize satmasını kabul ettirdi. Bakınız rusyanın kıvırmalarına.bu sayede nato üzerinden bize baskıyı artırıp ambargo uygulayacaklar.natodan da kendi isteğimizle çekilmemizi sağlayıp açık düşman ilan edecekler.saldırı yapacaklar.rusya da görevini tamamlayıp güya bize sattığı s 400 lerden vazgeçecek.
    Cevapla
  • AKINCILAR 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye eski Türkiye değil sağlam liman bulmadan ne nato dan nede s400 almadan bu işten vaz geçer dediğiniz de doğruluk payı var ama Türkiye eski Türkiye değil.
    Cevapla
  • sualp 6 yıl önce Şikayet Et
    Sakaryalı aynen senin gibi düşünüyorum tebrikler
    Cevapla
  • efe 6 yıl önce Şikayet Et
    olayın ozetı su amerıka nato ustunden rusya ıle yakınlasırsan dusman olarak gorulursun msjı verdı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı