Hasan Hüseyin Ceylan'lar karışınca

Biri MHP İstanbul adayı Hasan Hüseyin Ceylan. Diğeri 28 Şubat sürecinin tanınmış isimlerden RP'li eski milletvekili. MHP'li adaya bu benzerliğin faturası ağır olmuş.

Hasan Hüseyin Ceylan'lar karışınca
Hasan Hüseyin Ceylan'lar karışınca
GİRİŞ 12.06.2007 09:04 GÜNCELLEME 12.06.2007 09:04

Biri MHP'li, diğeri RP'li; isim benzerliği başlarına dert oldu
Genel seçimlerin yapılacağı 22 Temmuz'a sayılı günler kalırken, adaylar da çalışmalarına hız verdi. Kendisini seçmene anlatma telaşındaki adaylardan kimi ilginç vaatleriyle, kimi hayat hikâyeleriyle dikkat çekiyor.

Bu isimlerden biri MHP İstanbul adayı Hasan Hüseyin Ceylan. 28 Şubat sürecinde gündemden düşmeyen isimlerden Refah Parti (RP)'li eski milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan'la aynı ismi taşıyan MHP'li adaya bu benzerliğin faturası ağır olmuş. Özellikle 28 Şubat döneminde hayatı neredeyse altüst olmuş. İlk tepkiler RP ile DYP'nin kurduğu koalisyon hükümetinin ardından gelmeye başlamış.

Ceylan'ın telefonları susmak bilmemiş. RP'li Ceylan diye kendisini arayanlara derdini anlatmaya çalışan MHP'li Ceylan, bu yüzden birçok geceyi uykusuz geçirmiş. O günleri anlatırken kahkahalara boğulan Ceylan, 'Nasıl olduysa, RP genel merkezinde benim telefonum kaydedilmiş. RP'li Ceylan'ı arayan herkesle ben muhatap oldum. Herkes bir şey istedi. Önce çok şaşırdım. Milletvekili olmadığımı anlatıncaya kadar akla karayı seçtim.' diyor. Ceylan, arayanların bir kısmının küfrettiğini, çoğunluğunun ise destek verdiğini dile getiriyor. Kendisini en çok şaşırtan telefonun ise bir işadamından geldiğini aktarıyor: 'O dönem RP'ye karşı olan işadamlarından biri aradı. Buluşup konuşmak için randevu istedi. Yer bile söyledi. Gerçekten çok şaşırdım. 'Demek ki siyaset böyle bir şeymiş.' dedim.'

Refah Partili Ceylan da çok çekmiş

Zaman'ın soruların cevaplayan Refahlı Hasan Hüseyin Ceylan da aynı dertten muzdarip. MHP'li Ceylan'ın adaylığını açıkladığı gün 50'nin üzerinde telefon aldığını belirten eski vekil, 'Milli Görüş teşkilatındaki arkadaşlar çok sert eleştirdiler. Bazıları ise, 'Artık bütün partiler birbirine benziyor.' diyerek destek verdi.' ifadelerini kullanıyor. RP'li Ceylan'ın başına gelenler bununla sınırlı değil. MHP'li adaşının evlendiği gün, telefonları susmak bilmemiş. RP'li Ceylan'ın evlendiğini sanan partililer, 'Sen ne biçim adamsın? Gül gibi karını boşayıp niye tekrar evleniyorsun?' diye çıkışmış. MHP eski İstanbul İl Başkanı Hasan Hüseyin Ceylan, partisinin İstanbul 2. Bölge 3. sıra adayı. Partisi barajı aştığı takdirde TBMM sıralarındaki yerini alacak. 2000-2002 arasında MHP il başkanlığı yapan Ceylan, K.Irak'a yapılacak muhtemel bir operasyona destek veriyor. Genelkurmay'ın 27 Nisan'daki sert bildirisini ise demokratik bulmuyor. Ceylan, bütün kurumların kendi yetki alanları içerisinde hareket etmeleri gerektiğine vurgu yapıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası