Başbakan Yıldırım'dan 'Rıza Sarraf' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Hilton Bomonti Otel'de düzenlenen 'Türkiye Ekonomi Zirvesi'nde konuştu.

Başbakan Yıldırım'dan 'Rıza Sarraf' açıklaması
Başbakan Yıldırım'dan 'Rıza Sarraf' açıklaması
GİRİŞ 23.11.2017 00:47 GÜNCELLEME 23.11.2017 00:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Ekonomi Zirvesi'nde "Darbe tutmayınca bugün Amerika'da görülen davaya FETÖ'cülerin bir şekilde sızmaları suretiyle tekrar denenmeye çalışılmakta" diye konuştu.

Yıldırım, Amerika'da görülen Rıza Sarraf davasına ilişkin, "Darbe tutmayınca bugün Amerika'da görülen davaya FETÖ'cülerin bir şekilde sızmaları suretiyle tekrar denenmeye çalışılmakta. Bu davanın temelini hukuki dayanağı oluşturan deliler, bilgiler, belgeler FETÖ terör örgütünün 17-25 Aralık öncesi ülkemizde yaptığı kanunsuz, hukuksuz işlerin bir sonucu olduğunun bilinmesini isteriz.

 NE İDİĞİ BELİRSİZ ÜRETİLMİŞ, MONTAJ, YAPIŞTIRMA ...

Hukuk devletinden beklenen delilleri sağlam hukuki alt yapısı sağlam bir dava ile yargılamayı gerçekleştirmiş olması. Ne idiği belirsiz üretilmiş, montaj, yapıştırma bilgileri delil olarak ortaya koymak hukuk değildir, hukuki bir düşünce tarzı değildir. Türkiye'nin başka ülkeler ile yaptığı ticaret kimse kusura bakmasın Türkiye'nin işidir. Türkiye'nin vereceği karara bağlıdır.

 

Bu konuda da kimseden icazet almaya ülkemizin ihtiyacı yoktur. Bazıları kendileri ambargo koydukları ülkeler ile rahat rahat ticaret yapacaklar. Aynı ülke ile Türkiye ticaret yapacak bu suç olacak. Buna kargalar güler. Daha yakın zamanda İran ile Amerika uçak satışı konusunda prensip anlaşmasına vardılar. 

Ondan sonra da Türkiye ambargoyu deldi, ihlal etti gibi ipe sapa gelmeyen iddialar ortaya koyuyorlar bunun neresinde hukuk, adalet var? O bakımdan eğer uluslararası hukuka uyulacaksa buna bu iddiayı ortaya koyanların en önce kendilerinin riayet etmesi beklenir" diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • dede korkut 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başbakana bir örnek te benden; 1990-91 yıllarında Amerika Irak'a ambargo uygulattı. Biz vanaları kapattık ama kendisi Irak'tan ta Güney Amerika'daki bir rafineriye petrol taşıdı. Yukarıdaki ifadelerin çok sık ve yüksek sesle dillendirilmesi lazım
    Cevapla
  • adil 6 yıl önce Şikayet Et
    Rıza ne iş Türkiye bunla bi kar ilgili Bir sürü dışarıda Türk hapiste yokmu
    Cevapla
  • emin 6 yıl önce Şikayet Et
    eğer ''adil'' doğru söylüyorsa o zaman haklıdır!...:))
    Cevapla
  • murteza 6 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir türkçedir..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!