ABD'den flaş YPG kararı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD lideri Donald Trump arasındaki telefon görüşmesinin perde arkasını açıkladı.

GİRİŞ 24.11.2017 18:27 GÜNCELLEME 24.11.2017 21:45
Bu Habere 480 Yorum Yapılmış

Erdoğan-Trump görüşmesiyle ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Trump bundan sonra YPG'ye silah verilmeyeceğini söyledi" dedi.

'NET BİR ŞEKİLDE TALİMAT VERDİ'

Çavuşoğlu, "Sayın Trump da net bir şekilde talimat verdi ve bundan sonra YPG’ye silah verilmeyeceğini, esasen bu saçmalığa daha önce son verilmesi gerektiğini net bir şekilde söylemiştir" dedi.

İFADELERİNDEN MEMNUNİYET DUYDUK  UYGULAMADA DA GÖRMEK İSTİYORUZ

Biz bu ifadelerinden memnuniyet duyduk. Bize tehdit oluşturan ve Suriye'yi bölmeye çalışan bu örgüte silah verilmeyeceğinin sözünün net bir şekilde verilmesi bizi memnun etmiştir. Bunu uygulamada da görmek istiyoruz.

YORUMLAR 480
  • Gamze 6 yıl önce Şikayet Et
    Öyle mi, zavallı yaratık. Verdiğin silahı terörist kullanıyor ve katliam yapıyor.
    Cevapla
  • Celal 6 yıl önce Şikayet Et
    Teroristlerine önceden verdigin silahlarınyeterli gelecegini sanıyor suriyede ıraktabenim neişim var abd nere buralar nere tereristlerimi alıp gidiyom de Guvenilmez bunlara testi taştı artık ya seve seve gidersin deyip geregini yapa cak gucümüz var
    Cevapla
  • tora 6 yıl önce Şikayet Et
    vereceğimizi verdik demiş... toplayada bilecekmisin şimdi? türkiyeye verdiği zararı 100 yılda geri alamaz bu sayın müttefik... türk halkı abd yi müttefik olarak görmüyor artık...
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    1000 yil yetecek silahi göbderdikden sonra sacmaydi. yauv bu kadar "büyük" bir devlet nasil oluyorda her defasinda böyle gülünc duruma düsüyor??
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    verdiğiniz silahlar 1000 tırdan fazla ve senin döneminde. bu kadar silah kafi dediniz artık silah vermeye gerek yok dediniz öyle mi? sözünüzde doğruysanız ypg ye karşı mücadelede bizimle yer alın sözünüzde doğru değilseniz dilerim o silahlar sizi vurur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi