Saadet Partisi'nden 2019 için aday açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, konuştu.

Saadet Partisi'nden 2019 için aday açıklaması
Saadet Partisi'nden 2019 için aday açıklaması
GİRİŞ 25.11.2017 13:55 GÜNCELLEME 25.11.2017 13:56
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Biz bir aday çıkaracağız, bu 100 bin imzayla çıkacak. Öyle bir aday olmalı ki AK Parti, CHP, MHP ve HDP'den oy almalı. Tüm Türkiye'yi kucaklayacak biri bulunabilir mi? İnanıyorum ki bulunabilir." dedi.

Karamollaoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, son 300-400 senedir sömürgecilik yapan ülkelerin bölgede yaşananlara çözüm getirebilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Rusya, Türkiye ve İran'ın problemleri çözme konusunda Soçi'de bir araya gelmesini önemsediğini aktaran Karamollaoğlu, "İnşallah bu bölgedeki ülkeler bir araya gelerek memleketimizdeki ve bölgemizdeki problemlerin çözümüne iyi katkı sağlayacaklarını ümit ediyorum." dedi.

Karamollaoğlu, ABD ile Avrupa ülkelerinin Orta Doğu'daki meseleleri "petrol" eksenli ele aldıklarını ve menfaatleri için çaba sarf ettiklerini belirterek, "Bu bölgede bütün silahlı örgütler ve ülkeler tamamının silahını aynı mihraklar veriyor. Yani oturup bunları bizim iyice düşünmemiz lazım. Nasıl oluyor, ne oluyor?" ifadesini kullandı.

İktidarın kavgacı tavrı dolayısıyla insanlar arasında kutuplaşmaya neden olduğunu savunan Karamollaoğlu, kendilerinin ülke sorunlarının uzlaşmayla çözüleceğine inandığını belirtti.

Karamollaoğlu, terör sorununa değinerek, şöyle konuştu:

"Maalesef can kaybıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bunu çetele tutarak toplumda bir güven duygusu oluşturmaya çalışmak, böylece telafi etmeye kalkmak yanlıştır diye düşünüyorum. Bunu da tekrar tekrar söyledim 'Efendim 5 şehit verdik 15 terörist öldürdük.' bununla hiç bir mücadelenin başarıya ulaşması mümkün değil, bu yeni bir hadise de değil, bizim oturup kan kaybını nasıl önleriz bunu mutlaka gündeme getirmemiz gerekir."

- "Darbe girişiminin arkasında dış güçler var"

15 temmuz darbe girişiminin sadece FETÖ tarafından gerçekleştirilmediğine işaret eden Karamollaoğlu, "15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin arkasında ABD'nin, dış güçlerin olduğuna inanıyorum. Bu hadiseyi sadece FETÖ'nün gerçekleştirme ihtimalini görmüyorum, arkasında planlar var." ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, soru üzerine 2019 yılında yapılacak başkanlık seçiminde partilerinin aday çıkaracağını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz bir aday çıkaracağız, bu 100 bin imzayla çıkacak. Bunda da kararlıyız, biz cepheleşme kamplaşma istemiyoruz. Adayımızın başarılı olma imkanının da olduğunu görüyoruz. Öyle bir aday olmalı ki AK Parti, CHP, MHP ve HDP'den oy almalı. Tüm Türkiye'yi kucaklayacak biri bulunabilir mi? İnanıyorum ki bulunabilir. Zor bir iş, erken de davranmak istemiyoruz. Erken çıkıldığı takdirde önüne engeller konulabilir, yıpratılmak için bir şeyler yapılabilir."

YORUMLAR 68
  • Fikret Saraç 6 yıl önce Şikayet Et
    Biraz milli duruş sergileyin de milli görüş iddianiz lafta kalmasın
    Cevapla
  • Terzi 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen misin o aday yoksa!? :)) sizin Uzlaşmak dediğinize biz Gebelik diyoruz....
    Cevapla
  • sivas 58 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın hemşerim Karamollaoğlu ,ne içtiysen aynısından bende içmek istiyom ,bayaaa güldürüyon...
    Cevapla
  • Okur 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Karamollaoğlu, bu günün şartlarında Erbakan Hoca mezardan çıksa Tayyip'i desteklerdi. Yanlış işler yapmayın.
    Cevapla
  • suat 6 yıl önce Şikayet Et
    Miili görüşmü kaldı, kimimn milli görüşü acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Milyonları gözü Beştepe'de! Erdoğan başkanlığında kritik toplantı başladı...
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!